Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Cocooning in je tuin: scherm je af en droom heerlijk weg

Terug naar overzicht

Cocooning associeer je waarschijnlijk het meest met de winter en met je woonkamer: tijdens de koudste maanden van het jaar maak je het knus in je eigen huis en blijf je lekker binnen. Maar ook in je tuin kun je aan cocooning doen. Klinkt gek? Dat is het niet! Als je optimaal van privacy geniet en heerlijk wegdroomt, ben je per definitie met cocooning bezig.

Wat is cocooning?

Het was de Amerikaanse trendspotter Faith Popcorn die in 1981 voor het eerst met de term cocooning op de proppen kwam. Ze omschrijft het als het bouwen van een ‘veilige schelp’ rond jezelf. Door je af te schermen van de buitenwereld voel je je beschermd en beschut en kun je zorgeloos ontspannen.
Je eigen huis is de ideale omgeving om aan cocooning te doen: je kunt er rustig wat lezen, praten met je partner of een film bekijken. Maar cocooning kan ook op andere plekken: in je auto, een caravan ... of in je tuin.

Cocoonen in je tuin

Een eigen tuin is een groot genot. Bij mooi weer kun je er tot de late uurtjes heerlijk ontspannen met een drankje. Maar om echt van cocooning te spreken heb je wel voldoende privacy nodig. Niets is immers zo hinderlijk als om de haverklap gestoord te worden door nieuwsgierige buren of voorbijgangers. Met voldoende hoge planten (bomen, hagen ...) of met een tuinafsluiting geef je pottenkijkers geen kans.

Een Twinson-tuinafsluiting voor optimale privacy

Als je kiest voor een tuinafsluiting in Twinson, kun je zorgeloos cocoonen in je tuin. Niet alleen vermijd je dan ongewenste blikken, je geniet ook van vele andere voordelen:
  • Het composietmateriaal Twinsin combineert het warme gevoel van hout met het onderhoudsgemak en de duurzaamheid van pvc.
  • De tuinpanelen zijn stevig en makkelijk te plaatsen.
  • De panelen zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren die naadloos bij de stijl van je tuin en je woning aansluiten.
Ben je geïnteresseerd in een tuinafsluiting in Twinson? Vraag dan gerust een gratis offerte, raadpleeg onze brochure of neem contact op met een van onze verdelers.