Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

Een frisse look voor je terras

clock min. reading time

Tijdens de zomermaanden brengen we graag veel tijd door op ons terras. Een mooie terrasinrichting is dan ook geen overdreven luxe om maximaal van de buitenlucht en de natuurlijke aroma’s van je tuin te kunnen genieten. Met enkele specifieke ingrepen krijgt je terras een frisse look.

Verwijder alle sporen van de winter

Een frisse look begint met een proper terras. Je reinigt je terras het best met een oplossing van water, javel en zout. Eventueel kun je ook een beetje azijn of bleekmiddel gebruiken. Algen, mos en andere groenresten verwijder je met gespecialiseerde middelen. Gebruik deze producten met mate, anders riskeer je het terrasoppervlak te verkleuren of te beschadigen.

Tip: met een coating verminder je de poreusheid van je terras, waardoor algen en mossen zich minder goed kunnen hechten.

Kies met houtcomposiet voor een natuurlijke terrasbekleding

Heb je zin in een nieuwe look voor je terras? Kies dan voor houtcomposiet als bekleding. Houtcomposiet ziet eruit als lange houten planken, maar in realiteit gaat het om een combinatie van gerecycleerd hout en kunststof (pvc). De composiet voelt echter aan als echt hout en bestaat in allerlei warme houtkleuren, variërend van grijs over geel tot hazelnootbruin.

Naast de warme, natuurlijke look heeft houtcomposiet als bijkomende voordelen dat het gemakkelijk te onderhouden, erg duurzaam en slipbestendig is.

Dompel je onder in een groene terrasomgeving

Wil je de pracht van je tuin doortrekken op je terras? Met de juiste bloemen en planten accentueer je de natuurlijke uitstraling ervan. Wil je ook nog tijdens de herfstmaanden graag van een groene terrasomgeving genieten? Plaats dan bloembakken en bloempotten met groenblijvers of planten met mooie bessen. Ook late bloeiers en plantensoorten met een opvallend blad fleuren je terras in het najaar blijvend op.

Bescherm jezelf tegen zon en regen met een terrasoverkapping

Wil je ook tijdens regenbuien of felle zonneschijn van je terras kunnen genieten? Dan kun je opteren om een terrasoverkapping te plaatsen. Er bestaan talrijke constructies, met telkens een ruim aanbod aan mogelijke materialen (hout, aluminium, doek, pvc, glas). Hou bij je keuze altijd rekening met de inrichting van je huis en het gewenste design.

Op zoek naar meer tips voor je terras? Neem dan zeker een kijkje op onze webpagina terrassen of vraag een gratis staal aan.

Configureer je terras met de terrascalculator