Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

Een Twinson terras aanleggen in 4 stappen

clock min. reading time

Een terras, een streepje zon en een verfrissend drankje: meer hebben wij niet nodig om een geslaagde zomerdag te beleven. Op de zon hebben we géén vat, maar voor het terras kunnen we wél zorgen. De Twinson planken van Deceuninck bieden jarenlang topcomfort en zijn eenvoudig te leggen. In 4 stappen tover je een mooi en duurzaam terras tevoorschijn waar je een leven lang plezier van hebt.

Stap 1: hoeveel planken heb je nodig?

Voor je je Twinson terras kunt gaan leggen moet je weten hoeveel planken je precies nodig hebt voor de totale terrasoppervlakte. Een nauwgezette berekening is belangrijk om straks niet met een overschot of een tekort aan planken te zitten. Daarom raden we onze terrascalculator aan. Teken de oppervlakte van je terras en de software berekent automatisch hoe het terras het best kan worden geplaatst.

Stap 2: een stevige onderstructuur

Een robuuste onderstructuur is een basisvoorwaarde voor elk terras. Twinson planken kunnen ofwel vast – op een betonplaat, bestaand stenen terras of staalstructuur – ofwel zwevend – bijvoorbeeld in een zand- of grindbed – gemonteerd worden. In het eerste geval kunnen Twinson draagbalken worden gebruikt. Bij het plaatsen is het belangrijk dat de afstand tussen de draagbalken aan de uiteinden kleiner is dan in het midden. Er moet ook een voldoende grote afwateringshelling worden voorzien. Om de Twinson-planken zwevend te leggen dien je gebruik te maken van de speciale terrasdragers.

Stap 3: de planken monteren

Schroef de startclips vast en plaats de eerste plank. Schroef nu elke clip vast. Per plank wordt 1 clip horizontaal vastgeschroefd om het schuiven tegen te gaan. Zorg ervoor dat alle terrasplanken in dezelfde richting liggen om kleurverschillen te vermijden. Gebruik hiervoor de indicatielijn binnenin de plank.

Voorzie daarom steeds een uitzetvoeg van 4 millimeter.

Stap 4: de afwerking

Een Twinson-terras kan afgewerkt worden met een plint, een aluminium hoekprofiel, een combinatie van de twee of een einddop.

Kies je voor plinten, hou dan ook hier rekening met de uitzetvoeg (ook op de hoeken) van 4 millimeter. Zorg ervoor dat de plinten doorlopend ondersteund worden en voorzie sleufgaten met een diameter van 6 x 10 millimeter. Bij de aluminium hoekprofielen is het voorboren van sleufgaten en eventueel aluminium liggers ook noodzakelijk. Gebruik hiervoor een metaalboor met een diameter van 3 millimeter. De einddoppen laten zich gemakkelijk met een veer in de terrasplank klikken.

Heb je meer hulp nodig? Raadpleeg onze gedetailleerde installatiegids voor Twinson terrassen.

Vind een verdeler in uw buurt