Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

Een modern tuinterras: strak en toch uitnodigend

clock min. reading time

Moderne, strak aangelegde tuinen blijven populair – en terecht. Met de juiste tuinarchitectuur maak je een ware oase van het lapje groen aan je huis. Structuur aanbrengen doe je met hagen, plantenbakken en een modern terras.

Een uitnodigend, modern tuinterras

In de hedendaagse tuinarchitectuur is er veel aandacht voor leven in de tuin. Het terras speelt een belangrijke rol: het is de plek waar je samen eet, een boek leest, geniet van de zon. Het moet er dus uitnodigend uitzien. Ja, óók in een strakke tuininrichting. Daarom is kleur van essentieel belang: de juiste kleur maakt de sfeer van je terras. Sta stil bij de lichtinval op verschillende momenten van de dag en kies een kleur die altijd tot zijn recht komt.

Contrast brengt leven in de tuin

In een eigentijdse tuin mag best wat wilde natuur te vinden zijn. Dat lijkt tegenstrijdig, maar toch is het waar: naast strakke elementen zoals je terras komen wildere planten perfect tot hun recht. Ze geven de tuin een speels aspect. Denk bijvoorbeeld aan vaste planten of heesters met een mooie jaarlijkse bloei. Die brengen wat onmisbare warmte in de tuin.

Impulsen voor de zintuigen

Een strak, modern tuinterras mag er natuurlijk niet steriel of koud uitzien. Doorbreek de lijnen van je terras met een decoratief element dat de zintuigen aanspreekt. Zoals een verhoogde bloembak of een waterelement. Dat zijn rustgevende blikvangers waarmee je meteen een zen-sfeer oproept.

Elk terras zijn functie

Heb je de luxe van een ruime tuin? Overweeg dan om te werken met verschillende terrassen, elk met hun eigen functie. Het terras aan het huis is ideaal voor een barbecue, om vrienden te ontvangen en om een babbeltje te doen. Dieper in de tuin leg je dan een oase van rust aan, omringd door hoge planten voor de privacy. Ideaal om je even terug te trekken en je batterijen op te laden.

Popel je om een eigentijds terras aan te leggen? Met een milieu- en onderhoudsvriendelijk Twinson-terras zit je goed. Meer info nodig? Vind een dealer of vraag een gratis staal aan.

Configureer je terras met de terrascalculator