Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

Dit mag zeker niet ontbreken in een ecologische tuin

clock min. reading time

Geen betere manier om te herbronnen en tot rust te komen dan in een ecologische tuin. Wie ecologisch tuiniert, creëert zijn eigen groene oase, mét respect voor het milieu. Dat laatste heeft niet alleen betrekking op de afwezigheid van pesticiden, maar ook op de duurzaamheid van je terras. Wil je graag weten hoe jij aan een ecologische tuin begint? Ontdek dan snel onze tips!

Ecologisch tuinieren: hou het groen

Tuinieren lijkt per definitie ecologisch, maar niets is minder waar. Niet alleen de brandstof van je grasmachine tast het milieu aan, maar ook de bemesting, de bewatering en de chemicaliën om onkruid en ongedierte mee te bestrijden. Gelukkig kan het ook anders. Door ecologisch te tuinieren, laat je het werk over aan de natuurlijke processen in je tuin. Het doel is om een samenspel te creëren tussen planten, water en bodem. Zo kun je bladeren en afgestorven planten gewoon laten liggen of ze verzamelen en composteren. Op die manier krijg je een ecologische én levende tuin. Ook volgende tips dragen daartoe bij:

  • Gebruik compost en plant bodembedekkers.
  • Vermijd meststoffen. Die verzwakken niet alleen je planten, ze verstoren ook het bodemleven en vervuilen het grondwater.
  • Bewerk de bodem zo weinig mogelijk. Spitten verstoort het ondergrondse leven.
  • Gebruik geen chemische sproeistoffen. Ze zijn zowel schadelijk voor de bovengrondse fauna en flora als voor de bodemorganismen.

Ecologische tuin, ecologisch terras

In een ecologische tuin is niet alleen de beplanting ecologisch, ook het terras is van duurzame makelij. Wil je het graag milieuvriendelijk houden zónder in te boeten aan comfort en onderhoudsvriendelijkheid? Dan zijn onze Twinson terrassen iets voor jou. Gemaakt van PEFC-gecertifieerde planken vormen ze hét milieuvriendelijke alternatief voor tropisch hardhout (bankirai, teak, …). Het gebruikte hout is snel groeiend dennenhout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De planken zijn 100% recycleerbaar. De zorg voor het milieu onderstreept Deceuninck ook met de recyclagezak, die via de distributiehandel opgehaald wordt en waardoor een gesloten circuit gegarandeerd wordt.

Een ander groot voordeel van de Twinson-terrasplanken is dat ze absoluut splijt-en splintervrij zijn, bestand tegen insecten en waterbestendig. Ook krijgt uw terras een bijzonder hoge slipresistentie, zelfs bij regen. Zo creëert u een veilige omgeving voor uzelf  en voor uw kinderen, vrij eenvoudig  én erg makkelijk te onderhouden bovendien. De Deceuninck Twinson terrasplanken vergen quasi niets van onderhoud. Als het echt nodig is, zijn ze eenvoudig te reinigen met een hogedrukreiniger (maximum 100 bar).

Spreekt Twinson tot je verbeelding? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Bekijk onze brochures of vraag een gratis staal aan!

Configureer je terras met de terrascalculator