Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

Twinson: het onderhoud van een terras verliep nog nooit zo zorgeloos

clock min. reading time

Heb je thuis een houten of betegeld terras? Dan heb je allicht al eens gevloekt op de stevige onderhoudsbeurten. Nochtans kan het ook anders. Niet alle terrassen zijn namelijk onderhoudsintensief. Wie kiest voor Twinson, ziet het onderhoud van zijn terras meteen tot een minimum beperkt. Lees hieronder het weinige dat je moet doen om je onderhoudsvriendelijke Twinson terras mooi te houden!

Twinson: wel onderhoudsvriendelijk, niet onderhoudsvrij

In tegenstelling tot vele andere terrassen is Twinson bijzonder onderhoudsvriendelijk. Maar dat betekent niet dat er géén onderhoud nodig is. Onderhoudsvriendelijk is namelijk nog iets anders dan onderhoudsvrij. Er staan je twee dingen te doen:

  • Reinig de terrasplanken  met water en een niet-schurend reinigingsmiddel. Spoel nadien grondig af met een tuinslang of met een hogedrukreiniger (min. 30 cm, max. 100 bar), breng de waterstraal gelijkmatig en in de richting van de groeven aan. Vermijd ronddraaiende bewegingen.
  • Een bleekwateroplossing (maximaal 10%) is ideaal om eventuele groenvorming te vermijden. Nadien goed naspoelen.

Configureer je terras met de terrascalculator

Vuilophoping? Een zachte borstel volstaat

De aanwezigheid van voldoende regenwater is vaak al genoeg voor een natuurlijke reiniging van je terras. Beschik je thuis over een (gedeeltelijk) overdekt terras? Dan is de kans op vuilophoping een stuk groter. Het is echter normaal dat Twinson zijn natuurlijke patina krijgt na verloop van tijd, zoals elk natuurlijk materiaal. Gelukkig is er niet veel nodig om dit tegen te gaan:

  • Reinig de terrasplanken met een zachte borstel of spons en veel water.
  • Ook hier kan je altijd een niet-schurend reinigingsmiddel toevoegen.

Een juist onderhoud én een juist gebruik van je terras

Wie zijn Twinson terras te allen tijde in een perfecte staat wil houden, let naast een juist onderhoud het best ook op een juist gebruik. Ook hier volstaan enkele aandachtspunten:

  • Vermijd het verslepen van meubels, barbecues of andere scherpe voorwerpen over het terrasoppervlak.
  • Houd het terrasoppervlak vrij van vuil dat krassen kan veroorzaken.

Mocht dit toch gebeuren, hoef je niet te wanhopen. Door het natuurlijke rijpingsproces nemen krassen na verloop van tijd weer dezelfde kleur aan als de rest van het terras.

Voor alle details: bekijk de volledige onderhoudsgids.

Vind een verdeler

Ideaal terras voor je (horeca)zaak

Het ideale terras? Dat vergt zo weinig mogelijk onderhoud. Zeker als je een (horeca)zaak hebt en je terras veel volk over de vloer krijgt, wil je natuurlijk niet voortdurend in de weer zijn met poetsen, reinigen en herstellen. Een stevig en onderhoudsarm materiaal is dus een must. Kies je voor de massieve terrasplanken van 140 mm in Twinson-houtcomposiet, dan zit je gegarandeerd goed! Een woordje uitleg.

Het ene terras is het andere niet: het is logisch dat het terras bij je thuis minder belopen wordt dan dat van een restaurant, café of zwembad. Aan terrasplanken voor commerciële of openbare toepassingen stel je dan ook hoge eisen. Zulke terrasplanken moeten bovenal sterk, splintervrij, waterbestendig en onderhoudsarm zijn.

Terrasplanken in Twinson: veel voordelen

De terrace massive 140 mm-planken in Twinson-houtcomposiet voldoen aan al die eisen. Twinson is een materiaal dat je het warme gevoel en de natuurlijke look van écht hout biedt. Maar daarnaast geniet je ook de vele voordelen die pvc je te bieden heeft.
Zo is Twinson een duurzaam materaal, dat honderd procent recycleerbaar is. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor tropische hardhout. Twinson-planken zijn PEFC-gecertifieerd en dus gegarandeerd milieuvriendelijk.
Daarnaast is een terras in Twinson heel eenvoudig te plaatsen. Met het juiste gereedschap bij de hand kun je dit makkelijk zelf doen.

Geïnteresseerd in een onderhoudsarm Twinson-terras voor jouw zaak of voor bij je thuis? Neem voor meer informatie gerust contact op met een van onze verdelers of vraag een gratis prijsofferte.