Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

Houtcomposiet: duurzame en veilige terrasbekleding

clock min. reading time

Steeds vaker kiezen mensen bij de aanleg of bekleding van hun terras voor houtcomposiet: een combinatie van hout en kunststof, die naast stevigheid ook een natuurlijke look biedt. Mooi, milieuvriendelijk, veilig en duurzaam.

Houtcomposiet: de perfecte combinatie van hout en PVC

Houtcomposiet ziet eruit als lange houten planken, maar in realiteit gaat het om een combinatie van gerecycleerd hout en kunststof (PVC) dat is samengeperst. De composiet voelt echter aan als echt hout en bestaat in allerlei warme houtkleuren, variërend van grijs over geel.

De voordelen van houtcomposiet zijn legio:

  • Duurzaam: houtcomposiet vergt weinig onderhoud en heeft een lange levensduur. Winterweer heeft geen invloed op de samenstelling ervan. Het materiaal blijft steeds even stevig en is niet vatbaar voor rotting of schimmelvorming.
  • Veilig: houtcomposiet kent geen splintervorming, zodat u gerust op blote voeten kan rondlopen. De groefstructuur zorgt bovendien voor een antisliplaag en verhindert dat water wordt geabsorbeerd.
  • Gemakkelijk in aanleg: net als bij gewoon hout kan composiet op maat gezaagd worden.
  • Milieuvriendelijk: in vergelijking met tropisch hardhout, dat afkomstig is uit de bedreigde regenwouden, wordt het verwerkte hout bij de pvc-houtcomposiet aangevoerd uit duurzaam beheerde bossen. 

Twinson®, alle voordelen van hout en pvc verenigd

Aan de basis van het innovatieve materiaal Twinson ligt een bijzonder procedé. Bij de productie hecht het pvc zich rondom minuscule houtpartikels van zo’n 500 micron. Het resultaat is een materiaal dat voor 50% uit pvc en voor 50% uit hout bestaat en ook alle voordelen van beide materialen verenigt: aan de ene kant oogt Deceuninck Twinson natuurlijk en warm dankzij het gebruikte hout, en aan de andere kant biedt het de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid die eigen is aan pvc.

Twinson brengt de beste kenmerken van hout en pvc samen: het natuurlijke uitzicht en het warme gevoel van hout, en het onderhoudsgemak en de robuustheid van pvc.

Bent u overtuigd van de meerwaarde van pvc-houtcomposiet? Neem dan zeker een kijkje op onze webpagina terrassen. De perfecte combinatie van hout en PVC, dat is immers Twinson.

Configureer je terras met de terrascalculator