Vraag een gratis offerte

Ramen

Pvc-ramen: superisolerend én veilig

clock min. reading time

Als je kiest voor pvc-ramen, kies je niet alleen voor ramen met een uitstekende thermische en akoestische isolatie, je geniet ook diverse andere voordelen. Zo zijn ramen in pvc bijzonder inbraakveilig. Een woordje uitleg.

Vermijd inbraak met ramen in pvc

Net zoals bij je deuren, is ook bij je ramen de materiaalkeuze cruciaal voor de veiligheid van je woning. Wil je inbrekers geen enkele kans geven, dan kies je het best voor een oerdegelijk materiaal dat het nooit begeeft, ook niet tijdens brutale inbraakpogingen. Als je opteert voor pvc-ramen, mag je op je beide oren slapen. Pvc is namelijk een hard materiaal dat bijzonder moeilijk breekt.
De Elegant ThermoFibra Infinity raam- en deurprofielen van Deceuninck maken bovendien gebruik van ThermoFibra-technologie die de ramen nog extra versterken. Wil je je pvc-ramen nóg beter beveiligen? Kies dan voor inbraakwerend dubbelgelaagd veiligheidsglas.

Veiligheidsbeslag maakt je ramen helemaal ‘inbraakproof’

Behalve het glas en de profielen van je pvc-ramen speelt ook het beslag een belangrijke rol om de veiligheid te maximaliseren. Een standaardslot openbreken is kinderspel voor een geoefende inbreker. Daarom is het raadzaam om te kiezen voor een afsluitbare kruk in combinatie met een cilinderslot of een drie- tot vijfpuntsluiting.

Nóg troeven van pvc-ramen

We hebben het al gehad over de uitstekende isolerende eigenschappen van pvc-ramen en over de voordelen op het gebied van veiligheid, maar er zijn nog troeven:

  • Pvc vergt bijzonder weinig onderhoud. Het materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden en moet niet geolied, gebeitst of geverfd worden. Enkele keren per jaar reinigen met lauw water volstaat.
  • Pvc-ramen zijn verkrijgbaar in een waaier aan mogelijke stijlen. Niet alleen kun je kiezen voor verschillende soorten sierlijsten, ook qua kleur zijn de opties erg talrijk. Je vindt dus zeker ramen die perfect aansluiten bij de stijl van jouw woning.

Ben je geïnteresseerd in de plaatsing van nieuwe pvc-ramen? Aarzel dan niet om een gratis prijsofferte aan te vragen of contact op te nemen met een verdeler in jouw buurt.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator