Vraag een gratis offerte

Inbraakveiligheid

Inbraakveilige deuren en ramen

Wist je dat er in België dagelijks meer dan 130 inbraken per dag worden gepleegd in woningen? Een inbraak kan nochtans makkelijk voorkomen worden. Hier willen wij iets aan doen. Om inbrekers te ontmoedigen worden alle Deceuninck-ramen en -deuren standaard versterkt. Hierdoor bewaart de hele raam- of deurconstructie in alle omstandigheden een perfecte vormvastheid. Zo zijn onze ramen en voordeuren met glas allemaal uitgerust met inbraakbestendig dubbel gelaagd veiligheidsglas. De beglazing zit ook stevig vast in de sponningen, Zo komen inbrekers voor een lastige klus te staan.

Hoe kan je jouw voordeur inbraakveilig maken?

Oude voordeuren hebben bij veel gebruik vaak last van slijtage en kunnen na een tijd vervormen. Wees inbrekers te slim af, en investeer in een voordeur die stootvast is.

Ons gloednieuw voordeursysteem Elegant beschikt over een bijzonder strak en modern design en is nu verkrijgbaar met en zonder geïntegreerde ThermoFibra glasvezeltechnologie. Deze technologie zorgt voor staal versterkte profielhoeken die meer stabiliteit en stevigheid bieden. Met deze inbraakveilige voordeuren geniet je van een zeer lange levensduur.

Elegant PVC deur

Kies voor inbraakveilige ramen in pvc of aluminium van Deceuninck

De versterkingen in onze ramen en deuren zorgen voor extra stevigheid, maar ook voor extra veiligheid tegen inbrekers. Onze pvc ramen en deuren of aluminium ramen en deuren voldoen bovendien aan alle wettelijke brandvoorschriften.

Onze gloednieuwe pvc raamprofielen reeks Elegant beschikt over het SKG-keurmerk voor inbraakwerendheidsklasse RC2. Dit label illustreert de veiligheid, sterkte en zekerheid van ons nieuw systeem.

Deze ramen en deuren worden in het labo getest op hun inbraakweerstand. De zogenaamde statische, dynamische en manuele proeven imiteren de impact die een inbreker op de raam- en deurprofielen heeft wanneer hij het venster of de deur probeert te openen met lichamelijk geweld (bijvoorbeeld door ze in te trappen, door zijn schouder ertegen te zetten, door ze op te tillen of los te rukken). De tests gaan ook na hoe ramen en deuren reageren wanneer een inbreker ze probeert te openen met eenvoudige werktuigen zoals een schroevendraaier, tang of wiggen.

Glazen deuren inbraakwerendheid

Waarom kiezen voor ramen en deuren met veiligheidsbeslag?

Niet alleen de veilige raam- of deuromkadering en het stevige veiligheidsglas maken het verschil. Kies voor extra beveiliging van je woning met veiligheidsbeslag. De verankering van de scharnieren op strategische punten verhindert dat inbrekers je raam of deur openbreken. Alle Deceuninck ramen en deuren zijn compatibel met diverse soorten veiligheidsbeslag. Vraag ernaar bij je verdeler.

  • De Deceuninck-Zendowreeks wordt standaard versterkt met gegalvaniseerd staal. Wat de nieuwe Deceuninck-Zendow#neo-serie betreft wordt binnen de thermische versterkingen van de Standaardreeks staaldraad voorzien en binnen de vleugel van de Premiumreeks continue glasvezels.
  • Qua type beglazing is inbraakbestendig dubbel gelaagd veiligheidsglas de beste keuze. Voor borstweringen beneden de 90 cm (NBN S 23-002/A1) is dit zelfs een verplichting.
  • Last but not least is ook het beslag uitermate belangrijk. Onze pvc & aluminium ramen zijn compatibel met alle types veiligheidsbeslag.

Sterker dan de Europese norm voor inbraakwerendheid

Onze deuren en ramen voldoen aan de Europese officiële veiligheidsnormen betreffende inbraakwerendheid NBN EN 1627 tot en met 1630. Sterker nog ! De behaalde norm vertelt dat een Deceuninck raam uitgerust met afsluitbare kruk, veiligheidsbeslag en gelaagd glas langer weerstand biedt dan de drie vooropgestelde minuten die binnen de testprocedure van kracht zijn. Hierbij wordt niet enkel de resistentie tegen het opheffen getest, maar ook de weerstand tegen het openwringen, het breken van de beglazing en het opendraaien van de kruk.

5 tips hoe je jouw woning inbraakwerend maakt

 1. Sluit altijd je deuren en ramen als je niet thuis bent. Ook al ben je maar voor enkele minuten weg.
 2. Laat uw licht branden in de gang. Zo gaan inbrekers ervan uit dat je thuis bent.
 3. Bij langdurig vertrek is het aangeraden om je familie of buren te vragen om een je woning in het oog te houden. Wij raden het af om ook op sociale media te vermelden dat je langdurig niet thuis bent. Online kunnen inbrekers vlug je adres vinden.
 4. Zorg ervoor dat dure spullen niet in het zicht zijn.
 5. Je deur inbraakveilig maken moet niet altijd veel kosten. Door gebruik te maken van extra sloten kan je voor- en achterdeuren beter beveiligen. Ook handvaten die op slot kunnen op je ramen zijn een aanrader.

Deze tips gelden ook voor een achterdeur. Op zoek naar een nieuwe inbraakwerende achterdeur? hou rekening met deze aandachtspunten!

Inbraakveilige deuren

Creëer een veilig gevoel met inbraakwerende rolluiken of luiken

Wees een inbreker te slim af door gebruik te maken van rolluiken of luiken. Ongeveer twee op drie huisinbraken gebeuren via een raam. Een gesloten luik of rolluik biedt een grote meerwaarde. Jij geniet van meer rust in je woning en maakt duidelijk aan elke inbreker dat je huis optimaal beveiligd is.

Rolluiken geven naast privacy en isolatie je huis een veilig en geborgen gevoel. Gesloten rolluiken vormen een bijkomend obstakel en verhogen zo de inbraakwerendheid. Onze standaard rolluiken kunnen bijkomend uitgerust worden met anti inbraak toebehoren. Zo heb je naast een goede isolatienorm, ook een goed beveiligde woning. Geniet naast comfort van extra beveiligingen in je woning.

Ontdek naast inbraakveiligheid ook andere voordelen zoals onderhoud, design, kleuren of isolatie van onze pvc ramen en deuren of aluminium ramen en deuren.

Meer informatie nodig over inbraakwerende deuren en ramen? Maak gebruik van onze dealerlocator of vraag vrijblijvend een gratis offerte aan.