Vraag een gratis offerte

Ramen

Akoestische isolatie: de troeven van geluidsdichte ramen

clock min. reading time

Heb je soms last van straatlawaai? Of houdt het tuinfeest van de buren je wakker? Dan zijn geluidsdichte ramen iets voor jou! Belangrijk is daarbij het totaalplaatje te bekijken. Want niet alleen de kwaliteit van het glas kan de akoestische isolatie van je raam gevoelig verbeteren, ook de profielen spelen een rol! Lees hier hoe PVC-ramen bijdragen aan een geluidsdichte woning.

Stil wonen: het begint bij het raam

Goede raamisolatie is van essentieel belang om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen, zelfs als je in een relatief rustige buurt woont. Om te zorgen voor een rustige leefomgeving, is het belangrijk om te kiezen voor ramen met geluidsisolerend glas én profielen. Want niet alleen de kwaliteit van het glas kan de akoestische isolatie van je raam verbeteren, ook de profielen spelen een rol. PVC-ramen scoren alvast uitstekend en hebben bovendien een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

De idealie combinatie om akoestisch te isoleren

PVC raamprofielen in combinatie met hoogrendementsglas zorgt voor een uitstekende akoestische isolatie. Deze ramen zijn de laatste jarenjongste jaren enorm geëvolueerd, en dit zowel qua thermische als qua akoestische isolatie. Deceuninck is op dat vlak altijd een voortrekker geweest. Onze PVC ramen beantwoorden ruimschoots aan de akoestische vereisten. De prestaties in geluidsisolatie voldoen zelfs aan de geluidsnormen in de buurt van luchthavens. 

Belangrijk voor akoestische isolatie zijn niet alleen de materialen op zich maar ook de dichtingen. Deceuninck werkt voor zijn Elegant-systeem met hoogwaardige performante glas- en aanslagdichtingen die tijdens het productieproces worden ingerold. Het complete Elegant-systeem, inclusief de dichtingen, beschikt over een ATG-goedkeuring afgeleverd door het BUtgb.

Akoestische en thermische isolatie gaan hand in hand

Thermische en akoestische isolatie gaan hand in hand. Zo houd je de warmte binnen en het lawaai buiten. Geluidsdichte ramen zoals hoogrendementsglas hebben een hoge isolatiewaarde. Hierdoor verlies je minder warmte via de ramen. Het blijft dan ook lekker warm in de winter en koel in de zomer. Doordat de warmte niet verloren gaat in de winter, hoef je minder te stoken.

Ramen geluidsdicht maken?

Wil je jouw ramen geluidsdicht maken? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kun je geluidswerend glas laten plaatsen door een glaszetter in bestaande ramen of kiezen voor nieuwe PVC raamprofielen van Deceuninck in combinatie met hoogrendementsglas. Vind een verdeler in de buurt en bespreek de mogelijkheden

Ontdek Elegant