Vraag een gratis offerte

Ramen

Akoestische isolatie: de troeven van geluidsdichte ramen

clock min. reading time

Heb je soms last van straatlawaai? Of houdt het tuinfeest van de buren je wakker? Dan zijn geluidsdichte ramen iets voor jou! Belangrijk is daarbij het totaalplaatje te bekijken. Want niet alleen de kwaliteit van het glas kan de akoestische isolatie van je raam gevoelig verbeteren, ook de profielen spelen een rol! Lees hier hoe PVC-ramen bijdragen aan een geluidsdichte woning.

Stil wonen: het begint bij het raam

Je mag dan nog in een relatief rustige buurt wonen, als je ramen slecht isoleren zal het minste straatgeluid je woonkamer binnendringen. Wie graag rustig slaapt, kiest dus maar beter voor goed isolerende ramen met een hoge akoestische performantie. Dat betekent: geluidsisolerend glas én geluidsisolerende profielen. PVC-ramen scoren alvast uitstekend en hebben bovendien een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

PVC-ramen: geluidsisolatie om u tegen te zeggen

PVC-ramen zijn de jongste jaren enorm geëvolueerd, en dit zowel qua thermische als qua akoestische isolatie. Deceuninck is op dat vlak altijd een voortrekker geweest. Onze Elegant ramen beantwoorden ruimschoots aan de akoestische vereisten. De prestaties in geluidsisolatie voldoen zelfs aan de geluidsnormen in de buurt van luchthavens. Voorbeeld: de lastenboek-eisen opgelegd door SOWAER (Société Wallone des Aéroports), van toepassing voor gesubsidieerde isolatiewerken rond de luchthavens van onder meer Charleroi en Luik.

Belangrijk voor akoestische isolatie zijn niet alleen de materialen op zich maar ook de dichtingen. Deceuninck werkt voor zijn Elegant-systeem met hoogwaardige performante glas- en aanslagdichtingen die tijdens het productieproces worden ingerold. Het complete Elegant-systeem, inclusief de dichtingen, beschikt over een ATG-goedkeuring afgeleverd door het BUtgb.

Akoestische en thermische isolatie gaan hand in hand

Thermische en akoestische isolatie gaan hand in hand. Elegant houdt de warmte binnen en het lawaai buiten. Deceuninck is erin geslaagd de aanzichtbreedte van de PVC-profielen te verkleinen en de kamers binnen het meerkamersysteem te vergroten. Dit leidt tot betere thermische en akoestische performanties en tot hogere en bredere raamelementen.

Met een kwaliteitsprofiel, performant isolerende dichting en degelijke beglazing hou je alle overtollige decibels buiten. Zelfs in lawaaierige gebieden zoals luchthavengebieden.

Helemaal overtuigd van de voordelen? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!

Ontdek Elegant