Vraag een gratis offerte

Ramen

Hoge ramen: de voor- en nadelen

clock min. reading time

Ramen hebben een grote impact op de uitstraling van je woning en op jouw interieur. Daarom moet je ze natuurlijk met zorg kiezen. Wil je in jouw woning extra hoge ramen installeren? Ga dan niet over een nacht ijs en weeg goed de voor- en nadelen tegen elkaar af.

Grote ramen = veel licht

De afmetingen van je ramen hebben een groot effect op de lichtinval. Ramen die helemaal tot het plafond komen zijn erg trendy en laten veel meer licht binnen. Hoe hoger de openingen komen, hoe beter.

Ook wordt de ruimtewerking van jouw woning bepaald door de lichtinval: de ruimte blijft uiteraard even groot, maar met grote ramen lijkt alles groter. Dat effect krijg je ook als je ramen op de zijmuren laat doorlopen.

Hoge ramen = lastig met gordijnen

Misschien niet iets waar niet onmiddellijk aan denkt: (vouw)gordijnen zijn lastig op te hangen bij hoge ramen. Soms zijn er speciale constructies voor nodig.

Ook moet je rekening houden met een meerprijs. Grote ramen zijn logischerwijs duurder dan kleine ramen, want ook het schrijnwerk is meer dan gewoon metselwerk.

En let ook op de stevigheid van de constructie. Aangezien er minder rijen stenen boven jouw raam zijn, moet de bovenste draagbalk van het venster extra sterk zijn.

Hoge ramen van kunststof

Wie hoge ramen van Deceuninck bestelt, hoeft zich minder zorgen te maken. Onze grootste ramen van kunststof zijn maar liefst 2,5 meter op 1,15 meter groot. Dat is een stuk hoger dan de standaard ramen die van buiten de Benelux komen. Vanwege transportbeperkingen in gesloten vrachtwagens mogen die ramen namelijk niet langer dan 2,2 meter zijn.

Bijkomend goed nieuws: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over de sterkte. Hoewel onze kunststof ramen hoog en elegant zijn, zijn ze ook oerstevig. Die betrouwbare stevigheid hebben ze te danken aan de innovatieve ThermoFibra technologie, die onder andere gebruikmaakt van stevige glasvezels. Deze technologie vind je terug in Elegant ThermoFibra Infinity ramen en Zendow#neo-ramen.

Ben je geïnteresseerd in de hoge ramen van Deceuninck? Vraag dan gerust een gratis prijsofferte of een brochure aan!

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Voordelen hoge ramen