Actualiteit

Deceuninck investeert voortdurend in innovatie

Deceuninck gaat altijd op zoek naar nieuwe technieken om het comfort, de uitstraling en de duurzaamheid van onze woningen te vergroten. Met Linktrusion introduceert Deceuninck een unieke technologie voor perfect isolerende ramen en deuren. Het luchtdichte prekader is een andere innovatie die energieverslindende luchtlekken een halt toeroept.

Linktrusion: de beste thermische isolatie

De isolatiewaarde van een raam of deur hangt niet enkel af van de beglazing, maar ook van de kader- en vleugelprofielen. Daarom rust Deceuninck haar nieuwste serie raam- en deurprofielen uit met de Linktrusion-technologie. Linktrusion optimaliseert de isolerende eigenschappen van het profiel dankzij een unieke combinatie van traditionele en experimentele materialen, zoals structurele glasvezel, PVC-hardschuim en staaldraad. Beproefde technologieën die Deceuninck al lang toepast, worden nog verder ontwikkeld.

De eerste producten van Deceuninck met de Linktrusion-technologie zijn de Zendow#neo ramen en deuren. In plaats van gegalvaniseerde versterkingen, maken ze gebruik van thermische versterking voor het kaderprofiel en continue structurele glasvezels in het vleugelprofiel. Deze innovatie levert de best mogelijke thermische prestaties. Zelfs de basisuitvoering van het Zendow#neo raam- en deursysteem haalt uitzonderlijk lage waarden. Dankzij Linktrusion voldoet de reeks aan de strengste normen qua isolatie, luchtdichtheid en duurzaamheid. Bovendien zijn de profielen 100% recycleerbaar.

Prekader voor luchtdicht geplaatste ramen en deuren

Het is een veelvoorkomend probleem: wanneer u een raam laat plaatsen, blijven er spleetjes en kieren langs de raamkaders. Die hebben een nefaste invloed op de energieprestatie van uw woning. Koudebruggen zoals deze slechte raamaansluitingen worden almaar strenger aangepakt door de energieprestatieregelgeving. Door ramen en deuren luchtdicht in te bouwen, daalt het E-peil van uw woning gemakkelijk met meer dan tien punten. Dat is ook nodig, gezien de strenge energienormen én de stijgende energiefactuur.

Om ervoor te zorgen dat er rond raam- en deuraansluitingen geen warme lucht naar buiten of koude lucht naar binnen kan, ontwikkelde Deceuninck een gloednieuw prekader. Dit afwerkingsprofiel zorgt voor een naadloze, luchtdichte aansluiting tussen muur en kaderwerk. Het prekader is een profiel opgebouwd uit isolerend PVC-schuim. Door het prekader eenvoudigweg op de rug van het raamkader te klikken, wordt een perfect luchtdichte plaatsing van ramen en deuren gerealiseerd.

Meer informatie?

Geïnteresseerd van de innovaties van Deceuninck? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers. Liever eerst wat meer informatie? Vraag een gratis brochure aan.