Vraag een gratis offerte

Ramen

4 kenmerken van uitstekend isolerende ramen

clock min. reading time

Wanneer je op het punt staat om te investeren in nieuwe ramen, weet je maar beter waarop je zoal moet letten. De veiligheid, het onderhoud en het uitzicht van je ramen zijn belangrijk, maar ook de isolerende prestaties vallen niet te onderschatten. Wij leggen je uit hoe je uitstekend isolerende ramen herkent!

1. Ze hebben een goede isolatiewaarde

Tegenwoordig dragen vrijwel alle ramen bij aan de isolatie van je woning, maar hoe goed ze precies isoleren, dat kun je zien aan de isolatiewaarden, zoals bijvoorbeeld de U-waarde. Bij passiefhuizen moet de U-waarde de ramen en het buitenschrijnwerk minder dan 0,8 W/m²K bedragen. De U-waarde van de Elegant ThermoFibra Infinity in pvc van Deceuninck bedraagt echter maar 0,65 W/m²K, waardoor ze de strengste normen voor lage-energiewoningen makkelijk overtreffen.

2. Je profiteert van meer wooncomfort

Een van de belangrijkste voordelen van goed isolerende ramen, is dat er in je woning altijd een aangenaam klimaat heerst. In de winter ontsnapt de warmte niet via de ramen, waardoor je het lekker warm hebt en in de zomer blijft de hitte buiten, zodat je huis niet als een sauna aanvoelt. Maar ook de akoestische isolatie draagt bij aan je wooncomfort. Doordat straatgeluiden buiten blijven, geniet je van een zalig stille omgeving.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

3. Ze zorgen ervoor dat je geld bespaart

Bovenstaand voordeel leidt tot nóg een voordeel. Doordat er in de winter minder warmte ontsnapt, moet je dus ook minder verwarmen. En dat merk je ongetwijfeld aan je energiefactuur! Gebruik onze energiecalculator om te berekenen hoeveel energie je precies kunt besparen met nieuwe ramen van Deceuninck.

4. Isolerende ramen zijn luchtdicht geplaatst

Natuurlijk moet je een goed isolerend materiaal voor je ramen kiezen, maar dat heeft weinig zin als je ramen niet luchtdicht geplaatst worden. Dan ontsnapt er namelijk alsnog warmte via spleten of kieren, en dat is negatief voor het E-peil van je woning. Gelukkig garandeert Deceuninck een luchtdichte aansluiting tussen de muur en het kaderwerk van je ramen. Als je je pvc-ramen laat installeren door een Partner van Deceuninck, kun je al helemaal op je beide oren slapen.
Geïnteresseerd in isolerende ramen van Deceuninck? Vind snel een verdeler in je buurt of vraag gratis een offerte aan.