Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Afwerking voor je pvc-ramen: dit zijn de mogelijkheden

Terug naar overzicht

Een van de vele troeven van pvc-ramen is dat ze verkrijgbaar zijn in een brede waaier aan mogelijke afwerkingen. Je vindt dan ook gegarandeerd dé uitvoering die perfect past bij jouw smaak en de look van je woning. We overlopen even de verschillende opties.

1.      Integraal gekleurde ramen met de 360°-methode

Wie denkt dat de typische witte glans aan de binnenkant onvermijdelijk is bij pvc-ramen, heeft het volledig mis. Met het unieke 360°-kleurprocédé van Deceuninck worden namelijk alle zijden – en dus ook de binnenkant van de profielen – egaal gekleurd in de tint van je keuze. Het resultaat is onberispelijk en tilt zowel je ramen als je interieur naar een hoger niveau.
Met de 360°-methode heb je de keuze tussen een monochrome kleuring (Uni-colour) of een kleuring met verschillende tinten aan de binnen- en de buitenzijde van je ramen (Bi-colour).

2.      Kleuring met uv-bestendige folie

Een andere mogelijkheid is om je ramen af te werken met een folie die niet alleen duurzaam en uv-bestendig, maar ook vuilafstotend is. Deze afwerking biedt heel wat mogelijkheden, want je hebt de keuze tussen meer dan zestig varianten.
Gladde folies zijn een optie, maar ook tal van realistische metaal- en houteffecten behoren tot de mogelijkheden. Dankzij de krasvaste toplaag van acrylaat is het verschil met echt hout amper te merken. Laat je verrassen door het karakter en de warmte die elke houttint uit onze collectie uitstraalt!

3.      In de massa gekleurde ramen

Een derde optie zijn raamprofielen die in de massa gekleurd worden. Dat betekent dat de kleurpigmenten tijdens de productie rechtstreeks aan het pvc-materiaal worden toegevoegd. Je ramen krijgen tot in de kern dezelfde kleur.
In de massa gekleurde ramen zijn verkrijgbaar in het traditionele verkeerswit, maar ook in crèmekleur en in lichtgrijs. Al deze tinten geven je ramen een zachte uitstraling.

De afwerking voor je ramen kiezen

Ramen zijn bepalend voor de totale look van je woning. Ga daarom niet licht over de keuze van de kleuren en de afwerking. Raak je er niet uit? Gebruik onze handige online kleurensimulator of laat je adviseren door een van onze verdelers in jouw buurt.