Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

4 stijlvolle tips voor een geslaagde badkamerinrichting

Terug naar overzicht

Je badkamer is zoveel meer dan de ruimte waar je een douche of bad neemt. In nieuwe woningen krijgt de badkamerinrichting almaar vaker de aandacht die ze verdient. Met deze vier originele tips richt je zelf ook een stijlvolle en charmante badkamer in.

1. Sfeerverlichting

Een sfeervolle badkamer inrichten begint bij de keuze van de verlichting. Enerzijds is er de basisverlichting, die meestal uit inbouwspots of een centrale armatuur bestaat. Anderzijds heb je nood aan accentverlichting, bijvoorbeeld aan weerszijden van de spiegel, om je te scheren of te maquilleren.

Maar vergeet ook de sfeerverlichting niet. De badkamer is meer en meer een wellness-ruimte. Met behulp van subtiele, dimbare accentverlichting of gekleurde LED-verlichte kan je de stemming in je badkamer zo omgooien.

2. Degelijke ramen mét folie

Vroeger was de badkamer klein en meestal nogal donker. Een groot raam in de badkamer was een uitzondering. Gelukkig bestaat er raamfolie die wel het licht doorlaat, maar geen nieuwsgierige blikken. Je privacy is beschermd en jij kan rustig baden in het licht. En voor je ramen zelf? Daarvoor kies je het beste voor hoogwaardige PVC-profielen.

3. Blikvanger: vrijstaand bad

Geen betere blikvanger in de badkamer dan een vrijstaand bad. In een rustieke woning is een antiek bad op pootjes absoluut onmisbaar, maar ook in een moderne woning geeft zo’n bad een originele retrotoets. Er bestaan ook strakke en moderne vrijstaande baden, zelfs voor twee personen. Het mooiste effect? Dat krijg je door het bad een prominente plaats te geven in het midden van de badkamer.

4. PVC-wandbekleding? Of toch maar tegels?

Wandbekleding badkamer - Badkamer renoveren

Een laatste tip voor je badkamer: durf voor originele wandbekleding te gaan. Het hoeven heus niet altijd identieke tegeltjes te zijn. Beebo PVC-bekleding voor wanden en plafonds is een voorbeeld van een verrassend alternatief. Het ziet er strak en futuristisch uit en schept een aangename, ontspannende sfeer in je badkamer. Een badkamer die kalmte en zelfvertrouwen uitademt, is dan weer gebaat bij grote, effen vlakken, zoals de Decoramic-wandbekleding in drie verschillende grijstinten.