Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Industry Digest december 2023

clock min. reading time

De grootste bouwevenementen van 2024

Met 2023 bijna achter de rug werpen we een blik op wat 2024 in petto heeft voor architecten, ingenieurs en professionals in de bouw. Construction Dive heeft alle belangrijke beurzen en evenementen in de sector op een rijtje gezet – van betonbeurzen tot boeiende seminars voor architecten. Pak je agenda erbij en plan ze alvast in!

Je vindt het volledige overzicht hier.

Is het tijd voor elektrische machines?

Terwijl de ontwikkeling van elektrische apparatuur in sneltempo toeneemt en de bouwsector steeds meer de groene kaart trekt, is het hoog tijd om jezelf de volgende vraag te stellen: is nu het juiste moment om de switch te maken van diesel naar elektrisch? Of doe je er goed aan nog even te wachten?

“De overstap naar elektrische machines, daar hangt een flink prijskaartje aan vast,” windt Mark Ashdown er geen doekjes om. Mark is de zaakvoerder van een Brits transportbedrijf dat onlangs een elektrische machine aankocht ter waarde van zo’n kleine € 70.000. Dat is 15% duurder dan een vergelijkbaar alternatief dat op diesel werkt. “Maar wij zouden onze keuze niet laten afhangen van de prijs,” voegt hij eraan toe. “Belangrijker was dat we een machine zouden aankopen die in een magazijn kon worden gebruikt zonder stoffen uit te stoten die schadelijk zijn voor de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers.” Had Mark gelijk om nu al in actie te schieten? Of zullen elektrische machines in de komende jaren goedkoper worden?

Construction Europe vond het antwoord. Lees het volledige verhaal hier.

BIG in Griekenland: Deens bureau onthult Park Rise met uitzicht op de Egeïsche Zee

Het Deense architectenbureau BIG onthulde ontwerpen voor een luxueus wooncomplex dat deel uitmaakt van het Ellinikon-stadsplan nabij Athene. Het terrein van het oude vliegveld van Athene zal omgetoverd worden tot een 15-minutenstad, bestaande uit wijken omgeven door een 200 hectare groot kustpark. Volgens ontwikkelaar Lamda Development wordt Ellinikon het grootste reconversieproject van Europa. Door de opvallende trappenstructuur van de terrassen zal het Park Rise-gebouw beslist uitgroeien tot een van de absolute blikvangers van het project.

Bekijk het hier van dichtbij.