Vraag een gratis offerte

Ramen

Dubbel glas vervangen door hoogrendementsglas

clock min. reading time

Zijn jouw bestaande ramen toe aan vervanging en denk je erover na om jouw dubbel glas vervangen door hoogrendementsglas? Lees hier meer over de verschillen tussen beide.

Wat is hoogrendementsglas?

Bijna geen een woning heeft nog enkel glas, maar dubbel glas. De technologie blijft zich ontwikkelen en daarom zijn er nog betere technieken en innovaties toegepast. Hieruit is de introductie van hoogrendementsglas ontstaan. Dit type glas heeft een dun isolerend metaallaagje aan de binnenkant van een van de glasplaten. Daarnaast wordt de luchtspouw almaar vaker gevuld met edelgas, zoals argon, of een mengeling van edelgassen.

Wat zijn de voordelen van hoogrendementsglas ten opzichte van dubbel glas

Hogere isolatiewaarde en lagere energiekosten

Door het plaatsen van een dun isolerend metaallaagje heeft hoogrendementsglas een hogere isolatiewaarde. Hierdoor verlies je minder warmte via de ramen in de winter en blijft je woning koel in de zomer. Door dubbel glas te vervangen voor hoogrendementsglas kun je energie besparen en heb je hierdoor ook lagere energiekosten.

Verbeterde akoestische isolatie

Geluidsoverlast kan een grote bron van frustratie zijn, vooral als het afkomstig is van buiten je huis. Gelukkig kan hoogrendementsglas helpen om deze overlast te verminderen. Door dit te combineren met isolerende raamprofielen heb je twee effectieve hulpmiddelen om storende geluiden buiten te houden.

Nog hogere kwaliteit

De kwaliteit van de beglazing wordt uitgedrukt in de Ug-waarde. De Ug-waarde is een maatstaf voor de warmtedoorgangscoëfficiënt van het glas. Hoe lager de Ug-waarde, hoe beter de isolatie van het glas De Ug-waarde van dubbel glas is twee keer zo goed als enkel glas, maar hoogrendementsglas doet het nóg beduidend beter. Ondertussen bestaat er zelfs drievoudig hoogrendementsglas, dat een extreem lage Ug-waarde van 0,5 W/m2K behaalt.

De kosten van dubbel glas vervangen door HR++

Hoogrendementsglas isoleert nog beter dan enkel glas. Daarnaast gaat het ook een stuk langer mee. Hoogrendementsglas is alleen wel duurder dan traditioneel dubbel glas. Alle ramen en deuren bij Deceuninck worden op maat van jouw woning gemaakt. Ben je benieuwd naar de kosten van jouw nieuwe ramen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of vind een dealer bij jou in de buurt.