Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Inbraakpreventie serieus nemen? Vergeet de rolluiken niet!

clock min. reading time

Inbrekers over de vloer krijgen is voor veel mensen hun grootste nachtmerrie. Niet alleen wegens de schade en de persoonlijke spullen die ze kwijt zijn, maar zeker ook door het trauma dat een inbraak in heel wat gevallen met zich meebrengt. Wil je je woning beveiligen en echt werk maken van inbraakpreventie dan zijn rolluiken een heuse troef. Een woordje uitleg.

Geef inbrekers geen enkele kans

Doorgewinterde criminelen kunnen een woning die niet optimaal beveiligd is, in nauwelijks enkele minuten binnendringen. Meestal komen ze binnen langs de achterzijde van de woning en forceren ze een raam of een deur. Het is dus cruciaal om voldoende aandacht te besteden aan de beveiliging van je achterdeur en de ramen aan de achterkant van je woning.

Inbraakpreventie: kies stevige ramen en deuren

Bij Deceuninck kennen we het belang van degelijke inbraakpreventie. Onze ramen en deuren in pvc zijn dan ook standaard versterkt met staal, zodat ze zelfs bij agressieve inbraakpogingen hun vorm behouden. Ook de sloten en het beslag zijn maximaal beveiligd tegen inbraak.

Kies je daarbovenop voor rolluiken, dan maak je het inbrekers extra moeilijk. Een venster met neergelaten rolluik is uiteraard nóg minder makkelijk kapot te krijgen dan een venster waarbij het glas onbeschermd is.

Automatische rolluiken

Als je rolluiken laat installeren, kun je kiezen voor elektrische bediening. Dat is niet alleen erg comfortabel, het biedt je ook de mogelijkheid om de rolluiken automatisch te laten reageren op het signaal van een sensor of om ze via domotica aan te sturen. Zo kun je tijdens je vakantie de indruk wekken dat je huis toch bewoond is. Dat maakt je woonst meteen minder interessant als doelwit voor kandidaat-inbrekers.
Wil je graag meer informatie over onze rolluiken of de versterkingen in onze ramen en deuren? Neem gerust contact op met een van onze verdelers.