Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

5 poetstips voor streeploze ramen

clock min. reading time

We kennen het allemaal: nadat je de ramen gewassen hebt, blijven er strepen achter. Heel vervelend, want dan kun je gewoon weer opnieuw beginnen … Maar dat is nu voorgoed verleden tijd! Wij doen je graag enkele gouden tips voor streeploze ramen cadeau.

Azijn: redder in nood

In tegenstelling tot wat velen denken, is streeploze ramen verkrijgen na het poetsen, helemaal niet zo moeilijk. Voeg een scheutje azijn aan je emmer lauw water toe. Als je hiermee je ramen zeemt, heb je achteraf gegarandeerd geen last van strepen. Gebruik je liever geen azijn? Citroensap is even effectief. Ook glansspoelmiddel voor de vaatwasmachine heeft dezelfde werking als azijn.

Gebruik een ui voor streeploze ramen

Wellicht is een ui niet het eerste hulpmiddel waaraan je denkt als je de ruiten wast. Toch is het een handig middel om strepen te vermijden. Pel een ui en snijd hem in vier delen. Doe de ui in het warme water, zonder een ander reinigingsmiddel erbij te gebruiken. Het resultaat? Instant kraaknette ramen!

Vermijd volle zon

Je ruiten poets je het best niet als het buiten 30°C is. In volle zon droogt alles namelijk veel sneller op en heb je meer kans op strepen. Waait er een licht herfstbriesje of verschijnt het eerste lentezonnetje? Dan is het moment daar om je ramen een onderhoudsbeurt te geven.

Horizontaal en verticaal poetsen

Poets je je ramen zowel aan de binnen- als aan de buitenkant? Lap de ramen binnen in horizontale richting en buiten in verticale richting (of omgekeerd). Op die manier zie je waar de achtergebleven strepen zich bevinden en kun je er met bovenstaande hulpmiddelen komaf mee maken.

Krantenpapier

Nadat je de ramen gewassen hebt, kun je de laatste vochtrestjes wegnemen met krantenpapier. Ja, je leest het goed: krantenpapier is een uitstekende keuze, aangezien het papier weinig pluisjes achterlaat. De inkt laat geen vlekken na op het gepolijste glasoppervlak van je ramen. Dankzij krantenpapier verdwijnen strepen als sneeuw voor de zon.

Regenwater is de oplossing

In kraantjeswater zit er behoorlijk wat kalk, dus gebruik je beter regenwater. Kalk is in veel gevallen de oorzaak van strepen. Bovendien bespaar je zo op je energierekening.

 
Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?