Vraag een gratis offerte

Ramen

Wat zijn de best isolerende ramen?

clock min. reading time

Als je op zoek bent naar nieuwe ramen dan heb je jezelf waarschijnlijk al wel afgevraagd welke ramen jouw woning het beste isoleren. Goed isolerende ramen zijn erg belangrijk voor de isolatiewaarde van jouw woning. Zo verliest een woning tot wel 15% van zijn warmte via ramen en deuren. Maar wat zijn nu de best isolerende ramen? Zijn dit houten ramen, PVC ramen of aluminium ramen?

Isolerend glas

PVC ramen en aluminium ramen isoleren beter dan houten ramen. Zeker op lange termijn kunnen houten ramen sneller en makkelijker slijten dan PVC of aluminium ramen. PVC ramen hebben over het algemeen een hogere isolatiewaarde dan aluminium ramen. Deceuninck heeft een unieke serie aluminium ramen op de markt gebracht. Deze aluminium ramen vallen onder de innovatieve Decalu-serie. Bij deze serie aluminium ramen hebben we gebruik gemaakt van vernieuwende technieken die nog niet eerder bij aluminium ramen terug te vinden waren. Hierdoor hebben de aluminium ramen uit de Decalu reeks een uniek even hoge isolatiewaarde als PVC ramen.

Het type glas van je raam is erg belangrijk voor de beste isolerende ramen. Zo is enkel glas of dubbel glas niet ideaal voor de best isolerende ramen. Bij Deceuninck kun je dan ook kiezen voor glas met een minimale dikte van 12mm tot een maximale dikte van wel 71 mm. De U-waarde van een raam bepaald uiteindelijk hoe isolerend een raam is. Zo heeft dubbel glas een U-waarde van 2,8. Hoe lager de U-waarde is hoe beter de ramen isoleren en hoe meer je bespaart op je energie rekening.

Isolatie ramen van Deceuninck

De ramen van Deceuninck zijn voorzien van zowel een thermische isolatie als een akoestische isolatie. Hierdoor haal je de best isolerende ramen in huis. Alle designs halen dan ook een performantiewaarden vanaf 0,96 W/m²K. De dichtingen van ramen van Deceuninck worden aangebracht gedurende het productieproces in plaats van op locatie. Hierdoor profiteer je altijd van een evenredige en optimale plaatsing met beter prestaties op het gebied van water en winddichtheid.

De beste isolerende ramen van Deceuninck komen uit de Elegant ThermoFibra Infinity serie. Deze PVC ramen bestaan bij het opendraaiende deel uit structurele glasvezels in combinatie met Forthex-versterking. Hierdoor behalen de ramen erg hoge isolatie prestaties. De Forthex en ThermoFibra technologie zorgt ervoor dat er geen staalversterking meer nodig is in het raamprofiel. Staal geleidt koude en warmte waardoor dit als een extra koude brug werkt bij je ramen. Doordat er geen staal meer nodig is bij de ThermoFibra Infinity serie hebben we een UW-waarden kunnen halen van maar liefst 0,77 W/m²K. Met deze hoge UW-waarden zijn dit dan ook de best isolerende ramen bij Deceuninck.

Ben je benieuwd hoeveel je kunt besparen op je energierekening met de goed isolerende ThermoFibra Infinity ramen van Deceuninck? Probeer dan hier onze energiecalculator en bereken hoeveel geld je kunt besparen op jouw energierekening!