Vraag een gratis offerte

Ramen

Pvc-ramen of houten ramen: de voor- en nadelen op een rij

clock min. reading time

Kies je bij de afwerking van je woonst voor houten of pvc-ramen? Je wil natuurlijk de ramen en deuren die het beste passen bij de stijl van je woning. Ook kies je in deze tijd graag voor een duurzame oplossing: voor stevig materiaal, dat het mogelijk maakt je energiekosten zo laag mogelijk te houden. Daarbij wil je niet al te veel uitgeven aan onderhoud. Hieronder lijsten we de voor- en nadelen van pvc- en houten ramen voor je op.

Ramen en deuren in de stijl van je woning

Traditioneel linkt men pvc-ramen en -deuren aan strakke, moderne woningen, terwijl liefhebbers van een landelijke stijl eerder gaan voor hout. Deceuninck biedt echter zo’n uitgebreid gamma aan, dat iedereen er zijn gading vindt. Hou je van rustiek, bekijk dan zeker de lijn Autentica. Het aanbod van Deceuninck bevat zelfs pvc-ramen met een houtreliëf, voor wie écht van de natuurlijke look houdt. Val je toch eerder voor een strakke woonst met veel lichtinval, dan kies je voor  gevelhoge ramen met profielen in pvc, in de door jou gekozen kleur en stijl . Ook voor aluminium ramen met uiterst slanke profielen hoeft pvc niet meer onder te doen. Onze Elegant Abstract, bijvoorbeeld, beschikt over smallere secties, wat zich vertaalt in meer lichtinval.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

 

Ramen en deuren in duurzaam materiaal

Houten ramen gaan lang mee, op voorwaarde dat je ze regelmatig schuurt en verft of oliet. De grote duurzaamheid van kunststof maakt dat pvc-ramen heel weinig onderhoud nodig hebben. Je hoeft ze helemaal niet te schilderen. Af en toe poetsen met een neutraal schoonmaakmiddel volstaat.

Bovendien scoren pvc-ramen hoog op het gebied van thermische én geluidsisolatie. Met deze ramen verbruik je minder warmte. Dat is goed voor je energiefactuur, en voor het milieu.

Voor ieders portemonnee

Naast stijlvol en duurzaam zijn pvc-ramen en -deuren ook zeer betaalbaar.  In vergelijking met hout en aluminium biedt pvc de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Overtuigd van de voordelen van pvc ramen en deuren? Bekijk het aanbod van Deceuninck.

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?