Vraag een gratis offerte

Ramen

Een eigentijdse loft met veel glas: kies de juiste ramen!

clock min. reading time

Hou je van strakke lijnen en open ruimtes? Dan is een loft waarschijnlijk de ideale woning voor jou. Een loft is een van de meest succesvolle interieurtrends van de 21ste eeuw. Geen wonder, want zo’n woonvorm biedt tal van mogelijkheden. Om de ruimte optimaal tot haar recht te laten komen, geldt eigenlijk maar één regel: er is veel invallend licht nodig. Hoe je daarvoor zorgt? Door te kiezen voor veel glas.

De kenmerken van een loft

‘The Loft’ was dan wel een flop, de gelijknamige woonvorm is dat allerminst. Een duidelijke definitie is er niet, maar meestal wordt er van een loft gesproken als een appartement voldoet aan bepaalde ontwerpprincipes zoals een grote open ruimte, grote ramen, een karakteristieke uitstraling en een stedelijke omgeving.
Een loft kan zowel een nieuwbouwproject zijn als een gerenoveerde industriële ruimte. Heel wat mensen dromen er dan ook van om bijvoorbeeld een oud magazijn om te bouwen tot een pareltje van hedendaagse architectuur, voorzien van alle wooncomfort.

Glas, glas, glas!

Een eigentijdse loft kan niet zonder grote glaspartijen. Omdat je in één grote ruimte woont, is mooi natuurlijk licht van essentieel belang. Bijkomend voordeel: met grote ramen creëer je een machtig uitzicht, zeker als je loft op de bovenverdieping van het gebouw gelegen is.
Grote ramen zorgen daarenboven voor de strakke, eigentijdse look die zo belangrijk is voor een loft vandaag de dag. De superisolerende Elgant of Decalu ramen van Deceuninck hebben bijzonder fijne raamprofielen. Zo geniet je optimaal van licht en zicht. Deze pvc-ramen zijn verkrijgbaar tot 2,5 meter breed en 1,15 meter hoog. Dat is stukken groter dan de meeste standaardramen op de markt.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Grote schuiframen in pvc of aluminium

Wil je het nog groter? Kies dan voor schuiframen. Die zijn ideaal als overgang naar je dakterras en geven je het gevoel helemaal op te gaan in de stedelijke omgeving. Bij Deceuninck kun je terecht voor schuiframen tot maar liefst 6 meter breed en 2,5 meter hoog. Dat is ruim voldoende voor optimaal comfort en royaal invallend licht.
Geïnteresseerd in pvc-(schuif)ramen voor jouw loft? Vraag een gratis offerte of neem contact op met een verdeler in jouw buurt.