Ramen

Afwerking PVC-ramen: coating, folie of gekleurd in de massa

De tijd dat PVC-profielen maar in beperkte uitvoeringen verkrijgbaar waren, ligt allang achter ons. Vandaag heb je voor de afwerking van je PVC-raam de keuze uit een bijzonder uitgebreid gamma. Onze PVC-profielen zijn verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: coating, folie of gekleurd in de massa. Voor elk type uitvoering bestaat er een brede waaier aan kleuren. Ontdek hier welke afwerking het best bij de stijl van je woning past.

1. Coating: het unieke 360°-kleurconcept

Wil je bij de afwerking van je PVC-ramen de wit blinkende PVC-look vermijden? Dan zijn onze 360°-ramen zeker iets voor jou. Met het unieke 360°-kleurprocédé worden de PVC-profielen integraal, aan de vier zijden gecoat. Op die manier zie je nergens nog blinkende PVC, zelfs niet aan de binnenkant. We hoeven je niet te vertellen dat dit een superieur esthetisch effect creëert. De 360°-coating is 100%milieuvriendelijk: hij is watergedragen en kan volledig worden gerecycleerd.

360° is verkrijgbaar in een rijke waaier aan kleuren. Het standaard Deceuninck 360° kleurassortiment bestaat uit een Uni-color en Bi-color range. In de eerste uitvoering zijn de profielen rondom rond gecoat in dezelfde kleur (monochroom), terwijl de Bi-color-uitvoeringen aan de binnenzijde een andere kleurhebben dan aan de buitenzijde (bichroom).

2. Uv-bestendige folie

Deceuninck Zendow#neo ramen en deuren kunnen ook worden afgewerkt met een vuilafstotende duurzame uv-bestendige folie. Hier heb je de keuze uit maar liefst 30 varianten, verdeeld in drie categorieën: gladde folies, natuurlijke houtstructuur en geverfde houtstructuur. Dankzij de uv-bestendige en krasvaste acrylaat toplaag is het verschil met hout amper te merken. Elke houttint straalt even veel karakter en warmte uit als het natuurlijke materiaal.

3. Gekleurd in de massa

Een laatste optie voor de afwerking van je PVC-ramen zijn profielen die gekleurd zijn in de massa. Dit betekent dat er kleurpigmenten zijn toegevoegd aan de PVC-massa. Zo wordt een profiel in zijn meest zuivere vorm ontwikkeld. Dit in de massa gekleurde assortiment bevat naast de klassieker verkeerswit ook een afwerking in crème wit en lichtgrijs. Deze tinten geven je raam een zachte uitstraling.

Welke raamafwerking je ook kiest, alle Deceuninck profielen behouden jarenlang hun oorspronkelijke kleuren. Weet je niet meteen welke kleur het best bij je persoonlijke stijl past? Doe dan een beroep op onze handige online kleurensimulator!

Interesse? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!

Vind een verdeler in uw buurt