Vraag een gratis offerte

Deuren

Zo onderhoud je PVC ramen en deuren!

clock min. reading time

PVC is een erg veelzijdig materiaal. Het zorgt er niet alleen voor dat je ramen en deuren uitstekend isoleren, ook hun onderhoudsvriendelijkheid is aan PVC te danken. Ontdek aan de hand van onderstaande tips vooral zélf hoe goed PVC en onderhoud samengaan!

PVC en onderhoud: een droomhuwelijk

PVC is van nature goed bestand tegen milieu-invloeden. En behoeft dus geen periodieke behandeling voor het behoud of het verlengen van de levensduur.

Bij onderhoud van PVC is het motto dan ook “keep it simple”. Het volstaat om je PVC-profielen schoon te maken met een zachte spons en water, waar je eventueel een huishoudelijk reinigingsmiddel aan toevoegt. Opgelet: agressieve producten, schuur- en oplosmiddelen of andere aromatische verbindingen (zoals aceton, terpentijn, white spirit,…) zijn uit den boze! Om krassen op het PVC te voorkomen, raden wij ook aan de profielen nooit droog te reinigen.

PVC en onderhoud: regelmaat belangrijker dan intensiteit

Bij het onderhoud van PVC ramen en deuren haal je dus maar beter niet het grove geschut boven, want agressieve reinigingsmiddelen doen meer kwaad dan goed. Tegelijk betekent dat niet dat je PVC ramen en deuren mag verwaarlozen. PVC is onderhoudsvriendelijk maar niet onderhoudsvrij!

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt van het raambeslag en de afdichtingen met onze onderhoudskit is sterk aanbevolen. Die set bestaat uit producten die speciaal zijn ontworpen voor het onderhoud van dichtingen (onderhoudsstick), beslag of moeilijk te reinigen profielen. PVC ramen zijn altijd uitgerust met duurzaam raambeslag. Toch is het aangeraden om af en toe te controleren of het raambeslag gesmeerd moet worden. Zo houd je het zeker in perfecte staat en gaat het jarenlang mee.

Drie mogelijke afwerkingen, één onderhoudsadvies

Bovenstaand onderhoudsadvies geldt voor de drie veredelingen die Deceuninck aanbiedt: PVC in de massa gekleurd, PVC afgewerkt met een PVC-folie en gecoat PVC. Belangrijk: schilder nooit je PVC-profielen. Dit kan onherstelbare schade toebrengen aan je ramen en deuren!

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?