Vraag een gratis offerte

Deuren

PVC ramen en deuren: wat zijn de vijf grootste voordelen?

clock min. reading time

Op zoek naar nieuwe ramen en deuren voor je nieuwbouw of gerenoveerde woning? Dan heb je de keuze uit houten, aluminium of PVC ramen en deuren. Van deze drie profieltypes blijven vooral de PVC profielen aan marktaandeel winnen. PVC ramen en deuren hebben dan ook onmiskenbare voordelen. We zetten ze de vijf grootste voordelen even op een rijtje.

PVC ramen en deuren: uitstekende isolatie

Of het nu gaat om thermische of akoestische isolatie, PVC ramen en deuren scoren een stuk beter dan ramen uit aluminium. Hout haalt hetzelfde niveau maar vergt dan weer meer onderhoud. PVC profielen bestaan uit een combinatie van glasvezel en staalkabelversterking (Linktrusion-technologie), wat de thermische en akoestische performantie sterk verbetert. Ook de eigenschappen van het materiaal zelf zorgen ervoor dat een woning met PVC ramen en deuren uitstekend isoleert.

Dankzij continue investeringen in nieuwe technologie worden de voordelen van PVC er alleen maar groter op. Zo hebben de Elegant ThermoFibra Infinity een uitzonderlijk isolatiepotentieel (Uw = 0,77W/m²K, afhankelijk van type beglazing en afmeting), perfect voor een lage energiewoning!

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

 

PVC: gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

PVC staat niet alleen voor isolatie maar ook voor onderhouds- en gebruiksvriendelijkheid. Zo hoef je ze niet te schilderen! Bovendien is PVC 100% recyclebaar. Neem daarbij dat PVC de energie-efficiëntie in woningen enorm doet toenemen, en je komt uit bij een duurzaam en ecologisch product. PVC-profielen weren vuil en stof. Het volstaat ze af te wassen met een zachte spons en water, waaraan je eventueel een huishoudelijk, niet-agressief reinigingsmiddel kunt toevoegen.

Keuze uit een uitgebreid kleurenpalet

Wie beslist om zijn woning uit te rusten met PVC ramen en deuren, heeft de keuze uit een enorm kleurenpalet. Met het grote aanbod aan kleurcoatings en hoogwaardige kleurfolies ben je er zeker van dat je PVC ramen en deuren perfect aansluiten bij de stijl van je woning: van rustiek tot hypermodern, het kan allemaal! Ontdek het nu ook zelf met onze ramen- en deurenconfigurator: Winspirator.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

Prijs-kwaliteitverhouding

In vergelijking met hout en aluminium biedt PVC een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en het is ook nog eens duurzaam én degelijk. PVC ramen en deuren hebben bovendien een positieve impact op je vaste kosten. Dankzij de betere isolatie zal je energiefactuur gevoelig dalen!

Helemaal overtuigd van de voordelen van PVC? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig?

Ontdek Elegant