Vraag een gratis offerte

Design & trends

Inspiratie voor je interieur: verfijning tot in de details

clock min. reading time

Na het bouwen of verbouwen van je droomhuis, komt eindelijk de laatste fase: het afwerken en inrichten van je interieur. Traditioneel is dit het gedeelte waar iedereen naar uitkijkt. Het lijkt of het zware werk achter de rug is, en het plezier kan beginnen. Vergis je echter niet: ook in het afwerken van je interieur kruipt veel tijd en energie. De  kleinste details vragen aandacht.

Ben jij ook zo’n interieurpurist die niet rust tot werkelijk álles klopt, tot in de kleinste details? Dan heb je vast al nagedacht over de meest praktische plinten. En misschien zelfs over elegante plafondpanelen? Want dat zijn precies de elementen die de meeste mensen over het hoofd zien bij de inrichting van hun interieur. Nochtans vormen deze ogenschijnlijk verwaarloosbare details echt wel een toegevoegde waarde – zeker als je kiest voor duurzaam en veelzijdig materiaal zoals pvc. Inspiratie nodig? Die vind je hier! Deceuninck levert inspiratie voor de afwerking van je interieur en biedt onderhoudsvriendelijke, duurzame en elegante oplossingen voor al je interieurvragen!

Interieurinspiratie voor elke kamer

Elke ruimte in huis vraagt om een andere inrichting, met andere accenten. In de slaapkamer kies je voor rustgevende kleuren, terwijl de keuken om frisse tinten vraagt en je werkkamer vooral baat heeft bij een lichte achtergrond. Interieurinrichting gaat trouwens veel verder dan kleurkeuze. Hoe pak je de plafondbekleding aan? Ga je voor panelen met een zachte tint of moet je bekleding vochtbestendig zijn (bijvoorbeeld in de badkamer)? Geen nood, voor elk interieurtype vind je de juiste bekleding:

  • De Primavera pvc bekleding is strak, elegant en minimalistisch. Deze bekleding komt mooi tot haar recht in moderne interieurs en is verkrijgbaar in geribde, geruite of vierkante uitvoering.
  • In een werkruimte heb je licht nodig. Kies dus voor een kunststof plafondafwerking in zachte pastel- of crèmetinten.

Pvc interieur afwerking

Heb je al gedacht aan pvc als materiaalkeuze voor de afwerking van je interieur? Bij Deceuninck vind je pvc plafondbekleding in verschillende stijlen en kleuren voor verschillende interieurs; strak en modern, klassiek of landelijk. Ook minder populaire, maar noodzakelijke aspecten van de afwerking van je interieur zoals vensterbanken en plinten, zijn beschikbaar in pvc. Pvc is een uitermate veelzijdig materiaal: het is sterk en duurzaam, en dankzij de uitgebreide kleurcombinaties passen pvc accessoires in elk interieur.

Vensterbanken: strak of klassiek?

Ze maken deel uit van je interieur, of je het nu wilt of niet. Want helaas zijn vensterbanken niet altijd de meest modieuze interieurelementen en zien we ze veeleer als een noodzakelijke metgezel voor de raamkozijnen. Toch kun je ook met je vensterbanken voldoende variëren om ze naadloos te doen aansluiten bij de rest van je interieur. Zeker met pvc-venstertabletten zit je goed, want pvc is een uitermate veelzijdig materiaal: het is duurzaam, stevig en dankzij de uitgebreide kleurcombinaties passen pvc-vensterbanken in elk interieur, van modern en strak tot tijdloos klassiek.

Bekijk hier de  verschillende toepassingen van pvc in je interieur.

Pvc-ramen en -deuren

Ramen en deuren bepalen in grote mate de sfeer in je nieuwe woonst. Met het oog op energiebesparing gaat je aandacht uiteraard in eerste instantie naar de isolatiewaarde van het glaswerk, maar kijk ook naar de afwerking van je ramen en deuren. Pvc wordt vaak geassocieerd met moderne interieurs, maar pvc-ramen en -deuren zijn beschikbaar in alle denkbare uitvoeringen. Val je voor een rustiek boerderijtje in een landelijke omgeving, bekijk dan de lijn Autentica. Kies je voor veel licht in een eerder strak interieur, denk dan aan de stevige, gevelhoge ramen van Deceuninck. Ramen en deuren in pvc zijn bovendien niet enkel mooi om naar te kijken. Ze scoren ook hoog op het gebied van thermische en geluidsisolatie. Mooi meegenomen!

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator