Vraag een gratis offerte

Ramen

Authentieke ramen: zo hou je het comfortabel

clock min. reading time

Ramen zijn erg bepalend voor de look van je woning. Hou je van authentieke ramen met een karakteristiek uitzicht? Dan heb je heel wat keuzemogelijkheden. Maar vergeet niet dat degelijke ramen ook het nodige comfort moeten bieden. Hierop moet je letten.

Hout?

Wie aan authentieke ramen denkt, denkt misschien automatisch aan houten ramen. Hout wordt inderdaad al eeuwen gebruikt om raamprofielen te maken en ook vandaag blijft het materiaal vrij populair. Toch hebben houten ramen hun nadelen. Zo vergen ze heel wat onderhoud: verven of jaarlijks oliën is een must. Ook qua thermische isolatie en geluidsisolatie is hout geen topmateriaal.

Authentieke ramen in pvc

Ramen in pvc staan bekend om hun hoge isolatiewaarde. Zo houd je de warmte lekker binnen, het geluid buiten en kun je genieten van een optimaal comfort. Extra goed nieuws is dat pvc op het gebied van design en uitstraling niet hoeft onder te doen voor hout.

Niet alleen zijn pvc ramen beschikbaar in een grote variatie aan kleuren, je kunt ook kiezen voor verschillende stijlen raamprofielen. Denk dus niet dat ramen in pvc per definitie een strakke, moderne look hebben. Ook wie houdt van een elegante en meer rustieke look, kan kiezen voor pvc.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Autentica: vier verleidelijke stijlen

De lijn Autentica van Deceuninck biedt vier verschillende soorten authentieke ramen in pvc, elk met zijn eigen soort sierlijst.

  • Baroc: verzonken ramen
  • Renaissance: ramen met vooruitspringende balken
  • Romantic: ramen met kruisvorm

Ben je een rustiek boerderijtje of buitenhuis aan het renoveren? Zoek je ramen die naadloos aansluiten bij de stijl van zo’n woning, maar die je tegelijk alle comfort van hoogisolerende of superisolerende ramen bieden? Bekijk dan zeker wat er allemaal mogelijk is met Autentica-ramen.

Maar ook als je kiest voor nieuwbouw, kunnen Autentica-profielen je gevel een extra touch geven. Met dit soort authentieke ramen krijgt je woning een tijdloos karakter en benadruk je het vakmanschap.

Ben je geïnteresseerd om authentieke ramen in pvc te laten installeren? Aarzel dan zeker niet om een gratis prijsofferte aan te vragen.

Ontdek Elegant