Vraag een gratis offerte

Ambassadeurs

Waarom fabrikant EMAC Belgium resoluut voor Elegant kiest

clock min. reading time

Waarom fabrikant EMAC Belgium resoluut voor Elegant kiest

Broers Luc en Micael Mohymont staan al 10 jaar aan het roer van EMAC Belgium, een toonaangevende fabrikant van ramen en deuren uit Jumet. In 2020 kwamen ze op een vakbeurs in contact met de Elegant-serie van Deceuninck en zagen ze meteen het enorme potentieel van deze innovatieve profielen voor hun bedrijf . “Een samenwerking met Deceuninck was een voor de hand liggende keuze.”

EMAC Belgium gaat al meer dan 30 jaar terug en heeft onder leiding van de twee broers van duurzaam ondernemen een prioriteit gemaakt – iets waar het duo terecht trots op is. EMAC recycleert 100% van zijn kunststofafval door het naar Deceuninck op te sturen, verwarmt zijn bedrijfsruimten met houtafval en haalt 20% van de nodige elektriciteit uit 800 zonnepanelen. Deze en nog meer inspanningen op het vlak van recyclage hebben zichtbaar effect, want EMAC bouwde het aantal gehuurde afvalcontainers per maand af van acht naar twee. “Bij EMAC Belgium dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel”, vertelt Micael. “Het zit in ons DNA.”

 

 

Gemeenschappelijke visie

“De aanpak van Deceuninck sprak ons aan”, legt Micael uit. Wat voor hen belangrijk was, was de visie die wij op lange termijn konden uitdragen en de projecten die we samen konden ontwikkelen. Niet enkel onze geografische nabijheid, maar ook onze waarden zijn een verbindende factor. Een samenwerking met Deceuninck was een voor de hand liggende keuze. Omdat we pioniers willen blijven op het vlak van innovatie, sprong de Elegant-serie ons in het oog. De technische en esthetische eigenschappen van de Abstract- en Infinity-profielen maken het verschil. We hebben daarom ook niet getwijfeld om ze in ons aanbod op te nemen.