Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Opleiding via VR bij Deceuninck nv

clock min. reading time

Deceuninck investeert in de ontwikkeling van een virtuele opleidingsmodule voor de afdeling extrusie.

Het doel van deze tool is om onze medewerkers een technische basisopleiding te geven. Via deze VR-tool zal men de processtappen + parameters leren kennen en de bijhorende mogelijke procesfouten leren aanpakken.

Uiteraard zijn heel wat voordelen gekoppeld aan deze nieuwe technologie:

  • Het verkorten van opleidingstijd op de vloer
  • Standaardisatie (zelfde uitleg voor iedereen)
  • Verschillende manieren van leren (audio, visueel, pragmatisch)
  • Onbeperkt oefenen, onafhankelijk van productieplanning
  • Geen productie van scrap (slechte profielen)
  • Verschillende talen mogelijk voor begeleidende audio

De ontwikkeling van deze VR-applicatie gebeurt samen met Rhinox. Rhinox is een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van XR-toepassingen. In het verleden ontwikkelden zij reeds applicaties voor Picanol, Vandewiele,… telkens om het werken met diverse machines aan te leren in een virtuele realiteit.  Dit ontwikkelingsproces wordt ook ondersteund door Carl Boel, een expert in ‘leren via VR’.  Hij zorgt ervoor dat de technische vaardigheden didactisch vertaald worden naar een leermodule, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.

Onze module wordt tegen juni 2021 ‘live’ verwacht.  Ondertussen wordt dit in verschillende sprints getest door een diversiteit aan medewerkers om zo dicht mogelijk bij onze werkelijkheid aan te leunen. In bijhorende film kan je een voorlopige versie van de tool zien met wat extra uitleg.

 

Dit project zorgt niet alleen voor een nieuwe drive in het opleidingstraject voor nieuwe werknemers, maar is ook een voorbeeld van innovatie, één van de 3 pijlers binnen Deceuninck.

Dit project kwam tot stand met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen – www.Vlaio.be

Vlaio

Ontdek onze vacatures