Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Industry digest juni 2023

clock min. reading time

New York City gaat de strijd aan tegen extreem weer

Extreem weer vult onze kranten en dwingt ons onze stedelijke infrastructuur te herbekijken als we de veiligheid van de inwoners willen waarborgen. De impact van de klimaatverandering staat hoog op de agenda in New York, waar het stadsbestuur vastberaden is om zijn inwoners beter te beschermen tegen toekomstige stormen. “We willen voorkomen dat zware regenval en overstromingen onze stad lamleggen”, zegt adjunct-commissaris infrastructuurontwerp Thu-Loan Dinh. “We bouwen infrastructuur om sneller te herstellen en onze lokale gemeenschappen te beschermen.”

In een gesprek met Construction Dive had Dinh het over de plannen om in the Big Apple nieuwe waterleidingen, riolen, straten en openbare pleinen aan te leggen om de kustgebieden veerkrachtiger en veiliger te maken. Bekijk het interview hier.

 

Circulair wonen: een huis gemaakt van recyclagemateriaal en sloopafval

Na acht jaar van stabiliteitsstudies en ontwikkeling is de Duitse firma Büscher erin geslaagd om een volledig huis te bouwen uit 75% gerecycleerd bouw- en sloopafval. De driegezinswoning met schilderklare prefabelementen stond er in amper drie maanden. De binnenmuren zijn gemaakt van 100% gerecycleerd aggregaat, dat geproduceerd werd met behulp van breek- en zeefinstallaties op hernieuwbare energie.

Büscher, een firma uit de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen die 60 jaar geleden begon met het maken van beton, claimt daarmee het eerste bedrijf te zijn dat in dat opzet slaagt. Dit is evenwel niet het eindstation, want nu al kijken ze uit naar de uiteindelijke sloop van het gebouw, wanneer ze van de binnenmuren nieuw beton zullen maken. Lees hier het volledige verhaal.

 

Stadsdaken als sleutel tot een meerlaagse stad

Architecten, ontwikkelaars en ruimtelijk planners beginnen het enorme potentieel te zien van stadsdaken als nieuwe laag in de openbare ruimte. Daken maken een kwart van het grondoppervlak van steden uit. Ze bieden heel wat nieuwe mogelijkheden, van stadslandbouw tot ontmoetingsplekken en plaatsen om te sporten of cultuur te beleven. ArchDaily nam enkele van ‘s werelds meest tot de verbeelding sprekende daken onder de loep en kwam tot de vaststelling dat daken een gigantisch potentieel in zich dragen. Ontdek hier hun bevindingen.