Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Industry Digest – January

clock min. reading time

In deze maandelijkse nieuwsdigest tonen we tips voor extra veiligheid in huis en op de bouwplaats, staan we stil bij verhoogde renovatiepremies en kijken we hoe het stadsbestuur van Madrid haar moderne architectuur beter gaat beschermen. Meer weten? Klik dan op de links om verder te lezen. 

Het Madrileense stadsbestuur gaat extra investeren in de bescherming van haar moderne architectuur. Het departement Cultureel Erfgoed publiceerde een lijst met daarop tien beroemde gebouwen uit de 20ste eeuw, die voortaan de hoogste graad van bescherming zullen krijgen. Het volledige artikel (Spaans) kun je hier lezen.

De Vlaamse overheid heeft aangekondigd dat ze renovatiepremies voor hoogrendementsglas en buitenmuurisolatie zal verdubbelen. Met deze maatregelen wil Vlaanderen tegen 2050 de energieprestatie van gerenoveerde woningen op hetzelfde niveau brengen als die van nieuwbouwwoningen. Lees het volledige artikel hier.

 

Modern architecture    Sustainable renovation

 

Veiligheidstips voor thuis en op de bouwplaats

Hoe veilig is jouw bouwplaats of vastgoed in de donkere wintermaanden? Om zeker te zijn dat je geen ongewenste gasten over de vloer krijgt, kunnen deze tips van Bouwmagazine vast en zeker raad brengen.

Ongeveer 2 op 3 huisinbraken gebeuren via het raam. Wist je dat rolluiken een grote rol kunnen spelen in het voorkomen hiervan? Waarom rolluiken een efficiënte manier zijn om inbrekers buiten te houden, lees je hier