Vraag een gratis offerte

Actualiteit

Industry Digest – Februari

clock min. reading time

Onze Industry Digest van Februari neemt je mee naar de eerste digital editie van de BAU beurs. We stellen je ook een nieuwe tool voor om in de wereld van moderne ramen te duiken en kijken hoe Nederland succesvol glas recycleert. Komen ook aan bod: nieuwe aanbestedingsregels in Tsjechië, en de Saint Gobain-toren in Parijs die als allereerste in Frankrijk de 4 belangrijkste duurzaamheidscertificaties wist te behalen.

BAU, de belangrijkste handelsbeurs voor architectuur, materialen en systemen, organiseerde in 2021 noodgedwongen een digitale editie. BAU Online, dat plaatsvond van 13 tot 15 januari, was desondanks een groot succes. Wie het gemist heeft, kan hier de hoogtepunten bekijken (Duits).

Over digitaal gesproken: de Duitse Ramen en Deuren Organisatie (Verband Fenster + Fassade, VFF) en de Vereniging voor Kwalitatieve Ramen, Gevels en Voordeuren (Gütegemeinschaft Fenster, Fassaden und Haustüren) lanceerden een interessante website vol info en advies over moderne ramen. Lees hier verder (Duits)

 BAU Online 2021 hoogtepunten       Nieuwe digitale glasvisualisatie tool

 

Glasrecyclageproject in Nederland

De digitale glasvisualisator van arcon is een bijzondereinnovatie in de ramensector. De tool geeft architecten en ontwikkelaars een duidelijk beeld van hoe het optische effect van glas er in de realiteit zal uitzien. Lees hier meer (Duits)

De Nederlandse glasindustrie heeft het project ‘Vlakglas Recycling Nederland’ voorgesteld, een ambitieus plan om gebruikt glas te recycleren. Lees hier het volledige verhaal (Duits)

The Tsjechische overheid legde op 1 januari 2021 nieuwe voorwaarden op voor openbare aanbestedingen. Volgens de nieuwe principes moeten lokale overheden zich bij aanbestedingen aan enkele strengere spelregels houden. Lees hier verder (Tsjechisch) 

Ambitieus recyclageplan in Nederland

 

De meest duurzame toren van Frankrijk

Twee jaar na de lancering blijkt het Franse Mede-Eigendom Plan, dat de renovatie van verwaarloosde appartementen ondersteunt, een enorm succes. Voor 2021 heeft de Franse regering beslist om nog een stapje verder te gaan en het bedrag te verdubbelen. Lees er hier meer over (Frans).

De gloednieuwe Saint-Gobain toren die in 2020 in Parijs werd afgewerkt, behaalde de 4 belangrijkste internationale milieucertificaten. De toren is de eerste en voorlopig enige hoogbouw in Frankrijk die daarin slaagt. Lees hier verder (Frans).

Van cirkels tot driehoeken en trapeziums, PVC ramen kunnen alle mogelijke vormen hebben. De Franse Unie van Fabrikanten van Schrijnwerkerij nam de verschillende mogelijkheden onder de loep. (Frans)

Parijse toren behaalt belangrijkste milieucertificaten     Frans renovatieproject krijgt extra steun