Actualiteit

Deceuninck bouwt een nieuwe vestiging in het westen van de VS

Deceuninck (Euronext: DECB), een wereldwijde toonaangevende fabrikant van kunststof- en composietsystemen voor ramen en deuren, is gestart met het bouwen van een nieuwe productievestiging in de Verenigde Staten.

Het terrein van 11,2 hectaren bevindt zich in Fernley, Nevada, in het westelijk deel van de VS op 3.500 km van de hoofdzetel in Monroe, Ohio in het oosten van de VS.

Het terrein is zeer goed bereikbaar via autosnelweg en spoorweg.

Er werd gestart met de constructie van een nieuw gebouw van 50.000 m² dat plaats biedt aan 24 extrusielijnen. Het bedrijf begint in het tweede kwartaal van 2016 te produceren met 6 extrusielijnen. Het gebouw omvat ook een opslagruimte om de perfecte dienstverlening van Deceuninck Noord-Amerika te ondersteunen en om de producten van zijn nieuwe raamfabrikanten van de Westkust op te slaan. Op volle capaciteit creëert Deceuninck 80 nieuwe banen naast de 450 werknemers in het hoofdbedrijf in Monroe, Ohio. 

Tom Debusschere, Deceuninck CEO:

“Het verheugt me dat we onze aanwezigheid in de VS uitbreiden met een gloednieuwe fabriek in het Westen. De renovatie van huizen in de VS blijft stijgen en er worden jaarlijks ongeveer 1,2 miljoen nieuwe eenheden gebouwd. Dit benadert het historisch gemiddelde van 1,5 miljoen eenheden per jaar. Dankzij onze strategie die gericht is op vernieuwende oplossingen en een perfecte service zijn we de afgelopen paar jaar enorm gegroeid. Als deze trend aanhoudt, zal ons bedrijf in Monroe, Ohio op volle capaciteit draaien tegen eind 2016.

Tijdens de vakbeurs Glassbuild deze week in Atlanta kon ik zelf de interesse van de fabrikanten in het Westen ervaren.

In de westelijke VS vereisen de installatiemethoden en de grotere glazen oppervlakken andere raamontwerpen dan in de andere regio’s van de VS. We zijn al begonnen met de productie van matrijzen voor nieuwe systemen die voldoen aan de specifieke bouweisen van de Westkust.

De centrale ligging in Monroe, Ohio biedt de beste service aan de dichtbevolkte staten van het Oosten en het Midwesten. Ons nieuw bedrijf in Reno, Nevada, is nu perfect gelegen voor distributie in de snelgroeiende westelijke staten.

Het bestuur en de aandeelhouders van Deceuninck hebben altijd geloofd in de kracht en het potentieel van de ramenmarkt in de VS. Gedurende de lange recessie zijn we Deceuninck Noord-Amerika blijven steunen. Na 20 jaar aanwezigheid in de VS nemen we nu een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze Amerikaanse business.”

150918_Reno__NV__VS__Bouw_nieuwe_fabriek_NL__Compatibiliteitsmodus_