Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Inspiratie: maak van je tuin een oase van rust

Terug naar overzicht

Een eigen tuin is heerlijk. Zeg nu zelf: wat is er zaliger dan ’s zomers in je tuin ongestoord genieten van een goed boek, liefst nog met een drankje bij de hand? Nood aan inspiratie voor je tuin? We geven je enkele tips! 

Welk soort tuin wil je?

De ene tuin is de andere niet ... In het wilde weg beginnen zaaien en planten is dan ook geen goed idee. Het is raadzamer om eerst na te denken over welk type tuin je precies wil aanleggen. Wil je een siertuin, een groentetuin of een tuin waar je kinderen naar hartenlust in kunnen ravotten? De keuze is aan jou.
Beslis ook welke stijl je voor je tuin wil: een strak aangelegde Franse tuin of een romantische Engelse tuin? Met veel kleurrijke bloemen of net niet? Pas als je weet waar je naartoe wil, kun je beginnen met de inrichting van je tuin.

Nood aan inspiratie?

Raak je er niet uit? Dan kun je natuurlijk een beroep doen op een tuinarchitect. Op basis van jouw wensen tekent die een ontwerp uit dat rekening houdt met onder meer de ligging, oriëntatie en de grondsoort van jouw terrein.
Toch liever zelf aan de slag? Dan kun je op papier een schets maken van je toekomstige tuin of je kunt dingen uitproberen met gespecialiseerde software.

Optimale privacy in je tuin

Cruciaal bij een tuintontwerp is natuurlijk de indeling van de beschikbare ruimte. Die leg je dan ook als eerste vast. Hou zeker rekening met bestaande elementen die je niet kunt aanpassen.
Vind je rust erg belangrijk? Misschien is het dan interessant om enkele afgeschermde hoekjes te voorzien. Wil je echt cocoonen in je tuin en genieten van optimale privacy? Kies dan voor hoge hagen, of beter nog, voor een tuinafsluiting.

Een tuinomheining in Twinson

Als je kiest voor een tuinafsluiting in Twinson, vermijd je niet alleen ongewenste blikken, je geniet ook heel wat andere voordelen:
  • Het composietmateriaal Twinson combineert het warme gevoel van hout met het onderhoudsgemak en de duurzaamheid van pvc.
  • De tuinafsluiting is stevig en heel eenvoudig te plaatsen.
  • De panelen zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren die naadloos bij elk tuinontwerp aansluiten.
Geïnteresseerd in een Twinson-tuinafsluiting? Vraag dan een gratis prijsofferte of neem contact op met een van onze verdelers.