Vraag een gratis offerte

De gele zak voor jouw uitgebroken schrijnwerk

GoBag

Met de lancering van GoBag, ontwikkeld in samenwerking met J.M.C. Containers, kunnen plaatsers van ramen zelf uitgebroken schrijnwerk met glas laten ophalen. Zo krijgt restmateriaal een tweede leven.

Als pvc op een duurzame manier ingezameld en verwerkt wordt, dan hoort dit materiaal zeker thuis in een circulaire bouwsector. We weten dat pvc tot achtmaal toe hergebruikt kan worden zonder aan kwaliteit in te boeten. Zo kunnen we de levenscyclus van kunststof profielen verlengen van 35 tot ongeveer 300 jaar!

Recyclage in de praktijk

Al in 2012 zijn we gestart met de recyclage van profielen. In dat jaar werd in Diksmuide een eerste hoogtechnologische recyclagelijn in gebruik genomen. Tien jaar later, in 2022, hebben we 20.000 ton pvc gerecycleerd, dat zoveel mogelijk in nieuwe profielen wordt verwerkt. De komende jaren willen we het volle potentieel ervan benutten, met 45.000 ton per jaar als doelstelling.

Lancering GoBag

Een van de middelen om deze ambitieuze doelstelling te realiseren, is ons nieuwe concept GoBag. Het principe is eenvoudig: op www.gobag.be kan een installateur één of meerdere duurzame big bags bestellen die hij daarna met allerhande schrijnwerk – aluminium, pvc, hout, metaal – en bijhorend glas vult. Daarna komen we deze big bag(s) ophalen in het bedrijf of op de werf.

Laagdrempelig concept

GoBag maakt de recyclage van afval erg laagdrempelig en eenvoudig. Emile Coene, PVC Feedstock Lead bij Deceuninck, schetst de vier stappen in het proces: “Eenmaal je het gewenste aantal GoBags besteld hebt, worden ze ter plaatse bij je geleverd. Nadat je ze op een zichtbare en veilige plek op de werf gevuld hebt met restmateriaal, laat je via een QR-code weten dat de GoBags kunnen opgehaald worden, waarna dit binnen de week gebeurt.”

Volledige ontzorging

“Met ons aanbod van big bags gaan we voor een all-in service. We willen onze klanten volledig ontzorgen” geeft Emile aan. “Voor sommige klanten is het immers niet altijd eenvoudig om restmateriaal te verzamelen, van glas te ontdoen en naar een inzamelpunt te brengen. Daarom willen we het hen zo makkelijk mogelijk maken om hun steentje bij te dragen aan een duurzaam productieproces. Op www.gobag.be kun je het gewenste aantal big bags bestellen, met de keuze uit twee formules: een bigbag van 6 m³ voor schrijnwerk en een big bag van 1 m³ voor gemengd afval. De kostprijs bedraagt respectievelijk 210 en 95 euro exclusief btw. Een klassieke container van 10 m³ kost heel wat meer. Een belangrijke extra troef van GoBag is dat je een big bag met verschillende schrijnwerkmaterialen mag vullen, met het glas er nog in. Hierdoor bespaart een installateur heel wat tijd en geld.”

Duurzaam, van oplevering tot ophaling

GoBag is niet enkel een duurzaam concept in een flitsend jasje. Het jasje zélf is immers óók het resultaat van hergebruik van materialen! Elke GoBag-big bag is vervaardigd op basis van gerecycleerd materiaal. Ook voor de ophaling trekken we resoluut de ecologische kaart: voor het transport worden de meest efficiënte Euro 6-vrachtwagens ingezet.

 

Bestel jouw GoBag vandaag nog via www.gobag.be