Vraag een gratis offerte

Sponsoring

Deceuninck nieuwe co-sponsor van het Pro Team Alpecin – Fenix

Hooglede-Gits, 30 November 2021 – Deceuninck is verheugd te kunnen melden dat het bedrijf een sponsorovereenkomst heeft afgesloten met de wielerploeg Alpecin – Fenix, dat vanaf 2022 zal ingaan. Met dit nieuwe engagement bevestigt Deceuninck zijn sterke geloof in de kracht van de wielersport. Naast het co-sponsorschap van het pro-cycling team bij de mannen zal Deceuninck ook de mountainbike- en cyclocrossteams en het eliteteam bij de vrouwen sponsoren. Het steunen van het vrouwenwielrennen en het aanmoedigen van vrouwelijke sporters om hun professionele carrière verder uit te bouwen sluiten naadloos aan bij de kernwaarden van Deceuninck, nl. diversiteit en gendergelijkheid.

Vanaf januari 2022 zal Deceuninck samenwerken met het team Alpecin – Fenix, onder leiding van Philip en Christoph Roodhooft. Met Mathieu van der Poel als kopman zal het team zich vooral concentreren op successen in de voorjaarsklassiekers. Maar met sprinters als Jasper Philipsen en Tim Merlier zal het ook inzetten op etappewinsten in de Grote Rondes. Ook via cyclocross en mountainbike zal aan naambekendheid worden gewonnen. Tot het einde van 2021 blijft Deceuninck hoofdsponsor van The Wolfpack. Deceuninck wil The Wolfpack bedanken voor hun inspirerende teamgeest en de fantastische momenten tijdens de laatste 3 jaar.

Francis Van Eeckhout, CEO van Deceuninck Group, reageert: “Het is me een waar genoegen dit partnerschap met Alpecin – Fenix te mogen aankondigen. Het steunen van jong talent en het bevorderen van het vrouwenwielrennen zijn twee zaken waar we heel veel belang aan hechten. Persoonlijk kijk ik uit naar de voorjaarsklassiekers en de Ronde van Vlaanderen in het bijzonder. We zijn ervan overtuigd dat onze nauwe samenwerking met het team Alpecin – Fenix ervoor zal zorgen dat ons merk het hele seizoen lang in het oog zal springen.”

 

Philip Roodhooft, General Manager Alpecin – Fenix: “We zijn heel enthousiast over ons partnerschap met Deceuninck. De voorbije jaren hebben we een explosieve groei gekend, maar we zijn nog lang niet aan het einde van ons traject. Nu Deceuninck onze huidige partners zal vervoegen, zullen we ons huidige niveau kunnen bestendigen en tegelijkertijd onze ambities voor de toekomst verder kunnen uitbouwen en waarmaken. Als Belgische multinational begrijpen zij als geen ander ons voortdurende streven naar perfectie en ambitie. Ik ben ervan overtuigd dat dit sponsorschap een succes zal worden.”

High-res versie van deze afbeelding

High-res versie van deze afbeelding