Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Woningbeveiliging: een prioriteit voor iedereen!

clock min. reading time

Woninginbraken zijn in ons land helaas nog schering en inslag. Het is een fenomeen dat we zelf niet helemaal in de hand hebben, al kunnen we met degelijke woningbeveiliging wél veel onheil voorkomen. Dat is ook het uitgangspunt van de nationale actiedag ‘1 dag niet’, die burgers op 11 december wil sensibiliseren om hun woning preventief te beschermen tegen inbrekers. Meer weten? Lees snel verder!

11 december: 1 dag niet

Dagelijks wordt in ons land gemiddeld 200 keer ingebroken. Een hallucinant cijfer, dat onze maatschappij elk jaar 350 miljoen euro kost. Niets doen en lijdzaam toezien is dus geen optie. De overheid neemt al verschillende initiatieven, net als vele ondernemingen. Maar ook particulieren spelen een belangrijke rol bij inbraakpreventie. Op 11 december binden we in het kader van de actiedag ‘1 dag niet’ met z’n allen de strijd aan tegen woninginbraken. De doelstelling? Minstens één dag zonder inbraken.

Woningbeveiliging: wat heb je zelf in de hand?

Tijdens de actiedag ‘1 dag niet’ willen de initiatiefnemers via allerlei wegen zoals raamaffiches Belgen waakzamer te maken. Vandaag zijn we nog al te gemakkelijke slachtoffers van inbrekers. Nochtans maken enkele eenvoudige maatregelen je woning al een stuk veiliger:

  • Zorg dat je woning overal goed zichtbaar is. Op die manier hebben dieven het veel moeilijker om zich te verbergen.
  • Verlicht je woning voldoende. Het is een van de efficiëntste afschrikmiddelen.
  • Leg kostbare voorwerpen niet in het zicht.
  • Doe je deuren altijd op slot, ook als je maar even weg bent.
  • Ga gratis te rade bij een inbraakpreventieadviseur om de zwakke plekken in je woning te detecteren.

Het juiste veiligheidsbeslag én kwalitatieve profielen

Naast bovenstaande maatregelen is het ook een must om te investeren in ramen en deuren van topkwaliteit. En dan hebben we het niet alleen over het veiligheidsbeslag en de dikte van het glas, maar evengoed over de raam- en deurprofielen. Wie zijn woning inbraakveilig wil maken, is bij Deceuninck aan het juiste adres. Onze ramen en deuren zijn van een ongeziene stevigheid en scoren in combinatie met het juiste veiligheidsbeslag uitstekend op tests rond inbraakveiligheid.

Interesse? Vraag een prijsofferte aan voor onze hoogisolerende ramen en deuren of ga langs bij een van onze verdelers!