Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Waarom BEN-woningen geld opleveren

clock min. reading time

BEN-woningen zijn een echte trend aan het worden. En daar zijn een aantal goede redenen voor. Zo verbruiken deze Bijna-EnergieNeutrale woningen – de naam zegt het zelf – amper energie. En als er al elektriciteit nodig is, dan wordt die geput uit hernieuwbare energiebronnen. Het hoeft geen betoog dat je zo het hele jaar door van aangename temperaturen geniet, óók wanneer je gemeente deze winter mogelijk zonder elektriciteit valt. Bovendien heb je flink wat minder vaste kosten. Ontdek hier de voordelen!

Iedereen BEN, iedereen comfortabel

Eigentijds en comfortabel wonen, dat betekent in de eerste plaats zo min mogelijk afhankelijk zijn van externe energiebronnen. Energie is namelijk meer en meer een schaars goed, en de constante bevoorrading is dezer dagen geen evidentie meer. Denk maar aan de problemen met de kerncentrales en het bijhorende afschakelplan.

BEN-woningen beperken de afhankelijkheid van je energieleverancier alvast tot een minimum. Dit door te focussen op de kwaliteit van enkele cruciale schakels. Een overzicht:

  • Dak- en vloerisolatie: door je huis te voorzien van een isolerende mantel bespaar je veel energie én geld.
  • Buitenmuren isoleren is een must. Daarbij is het zaak om koudebruggen te vermijden.
  • Kwalitatieve ventilatie met aandacht voor luchttoevoer én -afvoer.
  • Verwarming op basis van hernieuwbare energie.
  • Hoogisolerende ramen en deuren zijn het handelsmerk van BEN-woningen.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

BEN-woningen: besparen zonder inspanningen

Geld besparen zonder daarom zware inspanningen te moeten doen, het is de droom van iedereen. Wel, dankzij BEN-woningen wordt dat ook realiteit. Ze geven je comfort een boost én verlossen je meteen ook van die torenhoge energierekeningen. Schrik voor hoge investeringskosten? Nergens voor nodig. Dankzij de huidige technologieën zijn BEN-woningen perfect betaalbaar.

Wist je trouwens dat je met een BEN-woning recht hebt op een eenmalige premie van maximaal 2.300 euro via de netbeheerder? Daarnaast kan je ook nog eens vijf jaar lang honderd procent korting krijgen op de onroerende voorheffing. Ten slotte bieden sommige banken ook een voordelig BEN-krediet aan.

Ontdek hier alle voordelen van de BEN-woning

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

BEN jij al mee?

Wil je BEN in de praktijk toepassen? Dan laat je je het best bijstaan door een BEN-voorloper. Deceuninck is trotse bezitter van het “Ik BEN mee”-label en heeft met innovaties zoals de Linktrusion-techniek alles in huis om het buitenschrijnwerk in je woning energie-efficiënt te maken!

Vraag een prijsofferte aan voor onze hoogisolerende ramen en deuren of ga langs bij een van onze verdelers!