Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

7 tips om je woning koel te houden in de zomer

clock min. reading time

België heeft een gematigd klimaat. Toch kan ’s zomers ook hier de temperatuur flink stijgen. Vaak is het dan genieten van de zwoele buitenlucht. Maar, binnenshuis wil je het toch graag wat koeler. 7 tips om de warmte in je woning te bedwingen.

1. Hou ramen en deuren overdag dicht

‘s Winters sluit je je ramen en deuren om de kou buiten te houden. Doe hetzelfde in de zomer voor de warmte. Daalt ’s avonds de buitentemperatuur? Open ze dan terug zodat het huis kan afkoelen. ‘s Morgens sluit je ze weer om de afgekoelde lucht vast te houden. Pvc-ramen isoleren zeer goed: ze houden je huis koel in de zomer en houden de kou buiten tijdens de wintermaanden.

2. Goede isolatie rendeert ook in de zomer

Een goed geïsoleerd huis is niet alleen in de winter belangrijk. Bij zomerse temperaturen houdt degelijke isolatie ook de warmte buiten. In een uitstekend geïsoleerde woning heerst er altijd een aangenaam binnenklimaat!

3. Hang de juiste gordijnen

Gordijnen zorgen voor privacy, maar kunnen ook een isolerend effect hebben. Lichtgekleurde gordijnen zijn ideaal tegen de zomerwarmte. Ze weerkaatsen het zonlicht, waardoor de ruimte minder snel opwarmt.

4. Optimaal isolerende ramen

Deceuninck Elegant ramen isoleren uitstekend. Ze combineren optimaal isolerende profielen én beglazing. ‘s Winters is er daardoor minder warmteverlies, in de zomer blijft de koelte in huis.

5. Breng isolerende raamfolie aan

Om rechtstreekse inval van zonlicht op je dak en ramen te weren, zijn een dakoversteek, luifels of luiken ideaal. Toch last van rechtstreeks zonlicht op je ramen? Zonwerende raamfolie houdt warmte buiten zonder verlies van lichtinval. Tijdens de winter fungeert de folie ook als extra raamisolatie.

6. Zonwerend glas in je ramen

Een speciale coating op het glas van je isolerende ramen weerkaatst de zonnewarmte, in de zomer maar ook in de winter. De warmte van een zwak winterzonnetje benut je dus niet. Je verdeler informeert je graag over ramen met coating.

7. Pvc-rolluiken houden de warmte buiten

Rolluiken zorgen voor een aangenaam koele woning. In het Deceuninck-gamma vind je zeker een model dat bij je woonstijl past. Vraag gerust een gratis prijsofferte of contacteer een van onze verdelers.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator