Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

De tuin lenteklaar maken: dit mag je niet vergeten

clock min. reading time

Nog even en het is zover: lente! Op 21 maart is de winter echt voorbij en breekt die mooie tijd aan waarin we weer wat meer van onze tuin en ons terras kunnen genieten. Maar eerst nog even de handen uit de mouwen steken. Ontdek onze tips om je terras en tuin lenteklaar te maken.

Maak je tuin lenteklaar

Je gazon maaien

In de winter hoefde je je niet veel aan te trekken van je gazon, maar eenmaal het kwik boven de 5 graden komt, wordt het tijd om opnieuw het gras af te rijden. Na die maaibeurt kun je je gazon ook bemesten. Probeer het zo te regelen dat je dit vlak voor een regenbui doet.

Snoeien

Maart is de ideale maand om hortensia’s en rozen te snoeien. Snoeien zorgt voor een grotere en vollere bloei van de bloemen. Oude of verzwakte takken haal je het best helemaal weg. Behoud wel nog een aantal takken die ouder zijn dan één jaar. Veel hortensiasoorten bloeien namelijk beter op zulk ‘oud hout’.

Onkruid wieden

Door de eerste zonnestralen groeit het onkruid veel sneller dan tijdens de winter. Heel wat onkruidsoorten zullen ook bloemen en zaden beginnen te vormen. Als je vroeg begint te wieden, kun je overwoekering vermijden.

Bloemen planten

Voorjaarsbloeiers zoals krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten maken pas echt duidelijk dat de lente in het land is. Bloemen die al binnen gebloeid hebben, kun je nu naar buiten verplanten. Op die manier ben je volgend jaar meteen al verzekerd van fraaie bloemen in je tuin.

Vergeet je terras niet

Hebben je tuinmeubelen de hele winter in een muf schuurtje gestaan? Dan is het tijd om ze terug naar buiten te halen en een onderhoudsbeurt te geven.
Ook het terras kun je het best eens onder handen nemen. Heb je een terras in hout of tegels? Haal dan de hogedrukreiniger maar boven. Met een terras in Twinson heb je meer geluk, want dat vergt bijzonder weinig onderhoud. Even reinigen met water en een niet-schurend reinigingsmiddel volstaat. Last van groenvorming? Gebruik dan een bleekwateroplossing van maximaal 10 procent en spoel goed na.

Configureer je terras met de terrascalculator