Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Bereken hoeveel je bespaart met de energiecalculator

clock min. reading time

Energie besparen in huis en daardoor het bedrag op je energiefactuur fiks zien dalen? Daar tekenen we allemaal meteen voor. Maar hoe weet je nu of je energie verspilt en hoeveel precies? Daar bestaat een handige tool voor. Met de energiecalculator van Deceuninck bereken je waar er nog winst te halen valt – zowel voor je portemonnee als voor het milieu.

Hoe goed geïsoleerd is jouw woning?

Het spreekt voor zich dat energiebesparing begint bij een goede woningisolatie. Hoe minder warmte er van binnen naar buiten kan glippen (via kieren en spleten in de muren, ramen en deuren), hoe beter dat is voor de energiehuishouding én voor jouw comfort. Verschillende onderdelen van je woning leveren een aanzienlijke energiebesparing op wanneer je ze degelijk isoleert:

  • Het dak
  • Buitenmuren
  • Ramen en deuren

Van plan om in een van deze zaken aan te pakken? Kijk zeker na of je aanspraak maakt op een energiepremie van de overheid.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

Bereken het met de energiecalculator

Als je nog niet in hoogrendementsglas investeerde, is de kans groot dat er in jouw huis warmte verloren gaat via de ramen. Ook verouderde deuren laten doorgaans veel lucht en warmte door. Het loont dus zeker om in hoogrendementsglas en -profielen te investeren én in een energiezuinig verwarmingssysteem: een condensatieketel of een systeem op basis van hernieuwbare energie, zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen.

Wil je zeker weten dat het warmteverlies in jouw woning aanzienlijk genoeg is om te investeren in isolatie-oplossingen? Bereken het met de energiecalculator. Dat is eenvoudig: je geeft je woningtype en huidige raamsysteem in, vinkt aan op welke manier je je huis verwarmt en kiest een Deceuninck-raam uit. De calculator berekent vervolgens hoeveel je uitspaart en toont dat in een overzichtelijke grafiek.

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?