Vraag een gratis offerte

Ramen

Is het tijd om je ramen te vervangen? Een checklist

clock min. reading time

Heb je al geïnvesteerd in ramen van hoogrendementsglas met sterk isolerende kaders? Nee? Dan gaat er in jouw woning zo’n 15 procent van de warmte verloren via de ramen. Als je vindt dat het tijd is om je ramen te vervangen, leggen wij je graag uit hoe je het beste te werk gaat! Deze puntjes mogen zeker niet ontbreken op je checklist:

Superisolerend schrijnwerk

Als je hoogrendementsbeglazing combineert met superisolerend schrijnwerk, is het in de winter altijd lekker warm in je woning en in de zomer heerlijk koel. Vroeger werd het schrijnwerk rondom ramen gemaakt met gegalvaniseerde stalen versterkingen, maar vandaag maakt Deceuninck ook gebruik van de revolutionaire ThermoFibra-technologie. De kern van het schrijnwerk bestaat dan uit schuim van gerecycleerd pvc en staaldraad of continue structurele glasvezels. Met Elegant ThermoFibra Infinity ramen geniet je daardoor van een nóg betere energieprestatie en nog minder warmteverlies.

Premies en verlaagd btw-tarief voor nieuwe ramen

Het premieaanbod voor renovatiewerken (zoals nieuwe ramen plaatsen) verandert voortdurend. Maak je huiswerk voor je een aankoop doet en klop aan bij zowel de gewesten als de gemeenten en energieleveranciers om na te gaan of je aanspraak maakt op een premie. Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan hebben we goed nieuws: voor jouw renovatiewerken geldt nog steeds het verlaagde btw-tarief van 6 procent.

Meer informatie over premies

  • Tip: wil je graag berekenen hoeveel je bespaart door je ramen te vervangen? Gebruik onze energiecalculator.

Je ramen vervangen? Gebruik de kleurensimulator

Nieuwe ramen en het bijbehorende schrijnwerk zijn een flinke investering. Het zou zonde zijn om na de plaatsing te moeten vaststellen dat je nieuwe aanwinst eigenlijk niet zo mooi past bij je woning als je had gehoopt. Gelukkig kun je dat probleem voorkomen dankzij de kleurensimulator van Deceuninck. Die simuleert zeer waarheidsgetrouw hoe je toekomstige ramen eruit zullen zien.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator