Vraag een gratis offerte

Ramen

Ontdek de vele voordelen van grote ramen in je woning

clock min. reading time

Ramen hebben een grote invloed op je woning. Ze bepalen niet alleen de uitstraling aan de buitenkant, maar ook je interieur en wooncomfort. Daarom denk je maar beter goed na over welke ramen het best bij jouw smaak én levensstijl passen. Meer en meer mensen ontdekken vandaag de vele voordelen van grote ramen.

De juiste ramen, het juiste materiaal

De ramen van je huis zijn niet alleen functionele elementen, ze dragen ook esthetisch iets bij aan de buiten- én de binnenkant van je woning. Maar behalve de grootte speelt ook de materiaalkeuze een cruciale factor. Want naast de praktische redenen is het dus even belangrijk om raamprofielen te kiezen die passen bij je woonstijl. pvc-ramen zijn dan de meest geschikte keuze. De scherpe prijs-kwaliteitverhouding en de beschikbaarheid in een brede waaier kleuren, maken dat er altijd wel een gepast raam is voor jouw woning.

Meer licht, meer woonplezier

Grote ramen geven heerlijk veel natuurlijk licht in huis, wat een superaangenaam woonklimaat creëert. Je hebt met grote glaspartijen ook een mooier zicht naar je mooie tuin of gezellige terras. Binnen en buiten vloeien zo naadloos in elkaar over, en als je dezelfde tegels op je terras als in je woonkamer legt, versterk je dat effect nog eens.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

 

Grotere ramen, grotere woning?

Ramen die tot het plafond reiken of op de zijmuren doorlopen, zorgen voor een moderne look. Grote glaspartijen laten een kleine woning ook groter ogen. Hoe meer glasoppervlakte en lichtinval, hoe groter het effect. Een pvc-schuifraam is hiervoor in vele opzichten een erg praktische oplossing.

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?

 

Profiteer van passieve zonnewarmtewinsten

Met grote glaspartijen laat je veel meer zon binnen in je huis. Dat maakt dat ook dat winterzonnetje voor wat extra warmte kan zorgen.
Tip: Kies van noordoost tot noordwest voor kleinere volumes glas met een hoge zontoetredingsfactor, en van zuidoost tot zuidwest voor grote glaspartijen. Bang dat het binnen te warm zou worden? Stijlvolle zonwering biedt dan een oplossing.

Graag nog meer informatie over grote glasramen? Ga vrijblijvend langs bij een van onze verdelers

Ontdek Elegant     Ontdek Decalu