Vraag een gratis offerte

Gevel

Isolatie en gevelafwerking in één: een beschermende schil voor je gevel

clock min. reading time

Bij energiezuinig bouwen en verbouwen hoort grondig isoleren. Niet alleen moet je je dak en je ramen aanpakken, ook warmteverliezen langs de buitenmuren beperk je het best tot een minimum. Een duurzame, onderhoudsvriendelijke gevelbekleding vormt dé perfecte aanvulling op je buitenmuurisolatie. Isolatie en gevelafwerking gaan hand in hand.

Wees slim en BENOveer

Wie vandaag renoveert, doet dat best in de overtreffende trap: BENOveren (‘BEter reNOveren’) met het oog op de toekomst, zo luidt de boodschap. Het einddoel: een zo duurzaam mogelijke woning.
Een slimme maar straks ook verplichte aanpak, want tegen 2050 moet elke bestaande woning in Vlaanderen even energiezuinig zijn als een energievriendelijke nieuwbouwwoning van vandaag. Dat je wooncomfort, het milieu én je portemonnee daar wel bij varen, staat vast. BENOveren doe je in vijf praktische stappen: eerst het dak, daarna de buitenmuren en het schrijnwerk, en vervolgens de vloer en verwarming en elektriciteit.

Stop het warmteverlies

Dat er in een niet-geïsoleerde woning 30 % van de warmte gewoon via het dak verdwijnt, weet intussen zowat elke verbouwer. Maar ook buitenmuren zijn verantwoordelijk voor 20 % warmteverlies. Isoleren langs de buitenkant en nadien afwerken met bepleistering of een nieuwe gevelbekleding is bouwfysisch de beste oplossing. Zo kan je huis probleemloos generaties lang weer en wind doorstaan, ziet het er mooier en moderner uit en stijgt het in waarde.
Zowel op het vlak van materiaal, vormgeving als isolatie bieden gevelbekledingsprofielen in pvc of pvc-houtcomposiet je een ruim pakket aan mogelijkheden. Je kunt ze gebruiken om je buitenmuren af te werken. Maar beter is om je muren meteen te voorzien van een extra isolerende schil die het isolatiepeil van je woning nog versterkt. Door hun beperkte dikte zijn de geveloplossingen perfect te combineren met verschillende types isolatie. Resultaat? Een performant, energiezuinig en onderhoudsvriendelijk geheel, dat ook nog eens gezien mag worden.

Stijl en kleur

Pvc is niet alleen een duurzaam en volledig recycleerbaar materiaal, ook op het vlak van stijl en kleur bieden pvc-geveloplossingen je heel wat mogelijkheden. Zo kun je met je buitenschrijnwerk een harmonieus geheel creëren.
Voor wie houdt van een natuurlijke look, is er ook een nieuwe generatie duurzame composiet gevelbekleding die de beste eigenschappen van twee materialen combineert: het warme gevoel van hout, plus de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van pvc. Zulke composiet gevelplanken zijn bijzonder onderhoudsarm en verkrijgbaar in een open en gesloten uitvoering. Ze zijn beschikbaar in drie natuurkleuren: zoethoutzwart, schorsbruin en leigrijs.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator