Vraag een gratis offerte

Design & trends

Dit zijn de perfecte klassieke ramen voor je klassieke woning

clock min. reading time

Het is een bekend probleem: je wil je oude woning renoveren zodat ze op-en-top energiezuinig en comfortabel is, maar vindt geen nieuwe ramen die aansluiten bij de stijl van je huis. Dan maar de oude ramen renoveren? Hoeft niet! Je kunt de isolatiewaarde van een klassieke woning veel voordeliger en efficiënter verhogen met nieuwe ramen uit pvc of aluminium van Deceuninck.

Je klassieke woning renoveren en isoleren

Een degelijke isolatie en luchtdichting is in elke woning onmisbaar. Je oude appartement, rijhuis, herenhuis of boerderijtje maak je energiezuinig door de muren én het dak te isoleren, maar vergeet zeker ook de ramen niet. In oude huizen gaat namelijk veel warmte verloren door en langs de ramen. Meer dan 20% energie van je woning gaat verloren via oude ramen. Reden genoeg dus om je oude ramen te vervangen door nieuwe klassieke ramen in pvc of aluminium.

Klassieke ramen in pvc

Speciaal voor eigenaars van klassieke woningen zoals een oud herenhuis of een charmante cottage ontwikkelde Deceuninck Elegant Autentica: een reeks kunststof ramen met een exclusieve en stijlvolle sierlijst. Autentica biedt alle voordelen van Deceuninck-ramen:

  • duurzaam en onderhoudsvriendelijk
  • prima isolerend
  • geluidswerend
  • stijlvol

De Autentica-ramen zijn verkrijgbaar in drie stijlen die naadloos aansluiten op klassieke en landelijke bouwstijlen. De lichte afrondingen en sierlijsten creëren een gevoel van zachtheid, warmte en traditie, terwijl de PVC-raamlijsten in combinatie met hoogrendementsglas voor de perfecte isolatie zorgen. Zoek je nieuwe raamprofielen voor je oude boerderijtje, of wil je je herenhuis isoleren met klassiek ogende ramen? Maak je keuze uit de verzonken Baroc-ramen, de vooruitspringende Renaissance-ramen of de Romantic-kruisvorm.

Klassiek raam     Klassieke ramen Elegant

Naast onze Deceuninck Elegant Autentica raamstijlen beschikken we nog over een ander raamdesign, namelijk Elegant Origin, die zich perfect aligneert met de klassieke woonstijl. Elegant Origin ramen creëren een klassieke look & feel design die typerend zijn aan houten of klassiek pvc ramen. Een zorgvuldig gekozen gebogen design op het profiel zorgt ervoor dat het raam gemakkelijk past bij renovaties of bij een meer klassieke woonstijl.

Klassieke ramen in pvc     Klassiek pvc raam

Ontdek Elegant

Aluminium ramen in klassieke woning

Wanneer je denkt aan de klassieke woonstijl, denk je automatisch ook aan houten ramen of pvc ramen met sierlijsten. Deze ramen passen ook perfect bij deze woonstijl. Maar wist je ook dat je aluminium ramen kan gebruiken in een klassieke woning? Vaak denkt men dat aluminium ramen enkel past bij moderne projecten, maar dit is niet altijd de realiteit. Tot op heden kan je namelijk ook klassieke aluminium ramen vinden in ons gamma. Op zoek naar ramen met een retrotoets? Het kan dankzij deze profielen met klassieke groefdetails. De Decalu Retro-reeks is uiterst geschikt voor de bouw van een klassieke woning.

Aluminium klassieke ramen     Klassiek raam in aluminium

Ontdek Decalu

Keuzevrijheid

Behalve de vorm en de materiaalkeuze is ook de kleur van je buitenschrijnwerk bepalend voor het uitzicht van je woning of handelspand. Kies daarom een kleur die niet alleen langs buiten, maar ook aan de binnenkant perfect past bij het gebouw. Met onze klassieke ramen en deuren beschik je over een brede waaier aan kleuren, gaande van wit- en grijstinten over rijkelijke houtdesigns en warme kleuren, zoals wijnrood en chocoladebruin. Pvc of aluminium ramen zijn ook zéér onderhoudsvriendelijk en moeten niet jaarlijks geschilderd worden ten opzichte van klassieke houten ramen.

Wil je onze pvc of aluminium ramen in klassieke stijl graag in het echt bewonderen? Bezoek dan een van onze erkende verdelers of vraag een gratis prijsofferte aan.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator