Vraag een gratis offerte

Ramen

Een huis in cottagestijl? Kies de juiste ramen!

clock min. reading time

Niets is gezelliger en romantischer dan een huis in cottagestijl. Deze vaak kleine huisjes combineren een landelijk karakter met pittoreske details. Wil je zelf ook een woning in deze landelijke stijl? We lijsten op welke kenmerken een cottage zéker moet hebben. Let er ook op dat je de juiste ramen uitkiest.

Hoe herken je cottagestijl?

Een cottage is vaak van een bescheiden formaat (één of twee verdiepingen) met een onregelmatige indeling, wat in iedere ruimte voor visuele verrassingen zorgt. Ook zijn de huisjes te herkennen aan steile daken met een spectaculaire oversized schoorsteen en afgeronde deuren met decoratieve accenten. (Bak)steen en natuurlijke materialen geven het huis een gevarieerde textuur en een organische look. Binnen blijven de structurele elementen van het huis meestal zichtbaar, zoals balken in het plafond of muurpanelen. Dat geeft een rustieke achtergrond voor de verdere interieurafwerking.

De juiste ramen

Verder staat of valt de cottagestijl met de juiste ramen, want in zo’n landelijke woning wil je natuurlijk geen hypermoderne ruiten. Een cottage heeft meestal hoge, smalle ramen die eventueel verder verdeeld zijn in kleinere ruitjes. Ook kom je in cottages vaak erkers tegen, op beide verdiepingen en in alle soorten en maten.

Pvc ramen ideaal voor cottage

Bij de ouderwetsere cottagestijl denk je misschien niet direct aan pvc als materiaal. Toch zijn ramen in pvc ook perfect geschikt voor een landelijke architectuur. Pvc is namelijk verkrijgbaar in tal van kleuren en uitvoeringen, waaronder de verleidelijke stijlen van Elegant Autentica die perfect in het pittoreske plaatje passen. Daarnaast zijn kunststof ramen ook nog eens veel minder onderhoudsintensief dan houten ramen. En laat ons ook de uitstekende thermische en akoestische isolatie niet vergeten. Met pvc haal je dus absolute topkwaliteit in huis. Binnenkort geniet je in je cottage van fraai invallend ochtendzonlicht: het perfecte begin van een dag landelijk buitenleven!

Cottage ramen configureren

Benieuwd hoe onze ramen en deuren  in cottage stijl eruit zien? Dit kan perfect via onze ramen en deurenconfigurator Winspirator. Met de Winspirator kan je je droomhuis in cottage stijl selecteren en configureren naar wens. Zo kan je verschillende type raamprofielen, opstellingen, sierlijsten en meer selecteren. Kies uit 40 kleuren, waarbij verschillende kleuren perfect passen in een cottage woning.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Geïnteresseerd? Neem contact op met een van onze dealers of vraag meteen een gratis offerte.