Vraag een gratis offerte

Design & trends

Je dakrand stijlvol afwerken: zo pak je dat aan

clock min. reading time

Laat je een nieuwbouwwoning zetten of sta je op het punt je woning te renoveren? Dan zijn er talloze beslissingen die je moet nemen. Natuurlijk heb je al snel een duidelijk beeld van hoe je dak er moet uitzien en hoe je het gaat isoleren. Maar weet je ook al hoe je je dakrand wil afwerken? Met een dakoversteek in pvc of Twinson-houtcomposiet kies je voor een stijlvolle én praktische oplossing.

Wat is een dakoversteek?

Misschien heb je er nog nooit bij stilgestaan, maar een dakoversteek is het kleine stukje dak dat uitsteekt over de buitengevel van een woning. Het komt zowel voor bij hellende als bij platte daken.
Wie niet beter weet, zou kunnen denken dat zo’n dakoversteek overbodig is en dat je die makkelijk kunt vermijden door te kiezen voor een kleiner dak.  Maar een dakoversteek heeft wel degelijk een functie en bovendien oogt zo’n dakafwerking erg fraai.

De functies van een dakoversteek

Een dakoversteek biedt in de zomer een stukje welgekomen schaduw: de rand zorgt ervoor dat de zon niet langs de ramen onder het dak naar binnen kan schijnen. In de winter staat de zon een stuk lager, waardoor ze wel naar binnen kan schijnen. Het resultaat: koele kamers in de zomer en warme in de winter.
Daarnaast beschermt een dakoversteek je gevel ook tegen neerslag en lekken. Omdat de dakgoot verder van de gevel afstaat, is de kans op schade bij een lek kleiner.

Je dakrand afwerken

Wil je een dakoversteek die nauwelijks onderhoud vergt, waterbestendig is en die je makkelijk kunt plaatsen? Kies dan voor pvc of Twinson-houtcomposiet. Met pvc heb je de keuze uit heel wat natuurlijke en tijdloze kleuren. Ga je voor Twinson, dan geniet je van het warme gevoel van écht hout, in combinatie met alle voordelen van kunststof.
Geïnteresseerd om je dakrand af te werken met een dakoversteek in pvc of Twinson? Vraag een gratis offerte aan of neem voor meer informatie contact op met een van onze verdelers.

Vind een verdeler