Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Tips & tricks voor een geslaagde dakisolatie

clock min. reading time

Een goed geïsoleerd dak is goud waard. Dakisolatie bezorgt je huis een meerwaarde op lange termijn, want een degelijk dak is onmisbaar als je je woning ooit voor een mooi (en liefst winstgevende) bedrag wilt verkopen. Bovendien levert een deskundig uitgevoerde dakisolatie je ook een aanzienlijke energiebesparing op. Lees hierop waar je zeker moet letten wanneer je kiest voor dakisolatie!

Je zolderruimte benutten … of niet?

Ga je je zolder verbouwen tot een extra slaap-, logeer- of werkkamer? Dan heb je er alle belang bij om het dak goed te isoleren. Op die manier verlies je een minimum aan warmte. Want wist je dat een onvoldoende geïsoleerd dak tot twee keer meer warmteverlies oplevert dan onvoldoende geïsoleerde buitenmuren? Die dakisolatie loont dus zeker de moeite. Je hebt de keuze tussen isoleren aan de binnenkant en isoleren aan de buitenkant van je dak. Een plat dak moet overigens altijd langs buiten geïsoleerd worden.

Benut je de zolder louter als opslagruimte, bijvoorbeeld voor reisspullen die je maar een keer per jaar nodig hebt, of voor schoolmateriaal dat bewaard moet blijven tot er enkele jaren verstreken zijn? Dan is isolatie van het dak niet per se nodig. Het volstaat in dat geval om je zoldervloer te isoleren: dat is goedkoper en makkelijker. Beslis of je zoldervloer beloopbaar moet blijven of niet, en ga aan de slag met je isolatiemateriaal – of laat een professional langskomen om de klus te klaren.

Hou bij dakisolatie zeker rekening met de Vlaamse dakisolatienorm.

Het oog wil ook wat

Draag jij het motto ‘geen half werk’ hoog in het vaandel? Dan gaat dakisolatie voor jou wellicht verder dan louter isoleren. Misschien heb je beslist om je dak ook esthetisch helemaal in orde te maken, want laat ons eerlijk zijn: energie besparen is belangrijk, maar het oog wil ook wat. Met een dakrandoversteek maak je het plaatje compleet. Het vormt de perfecte afwerking voor elk dak en is tegelijk een duurzame investering. Dakrandoversteken in pvc gaan namelijk lang mee en zijn waterbestendig. Hetzelfde geldt overigens voor pvc-dakgootbekleding, verkrijgbaar in allerlei kleuren (dezelfde als die van pvc-ramen) en dus passend bij elke mogelijke woningstijl – van pastoriewoning tot strakke kubuswoning.