Door verder te surfen op de Deceuninck site gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies: Ik ga akkoord
+

Interieurtips: de inrichting van een moderne woning

Terug naar overzicht

Een modern interieur straalt rust en zelfzekerheid uit. Een huis in moderne stijl inrichten is een oefening in zowel terughoudendheid als generositeit: je wil zo veel mogelijk licht en open ruimte, maar toch ook genoeg gezellige en inspirerende elementen. Hou die suggesties zeker in gedachten wanneer je je woning inricht.

Modern wonen: het daglicht omarmen

Wat de eerste moderne woningen zo anders maakte, was dat ze veel oog hadden voor daglicht. Grote glaspartijen zijn een absolute noodzaak om natuurlijk licht naar binnen te trekken. Kies daarom voor verdiepingshoge ramen en glazen deuren, zeker aan de tuinkant.

Over de tuin gesproken: vergeet je terras niet wanneer je nadenkt over een modern interieur. Met een terras of tuinpad in houtcomposiet ga je voor duurzaam, strak en elegant. En met PVC-schuiframen verbind je die buitenruimte gemakkelijk met je rustgevende interieur. Belangrijk is dat zowel de kleur van je ramen en deuren als die van je terras goed aansluiten bij het interieur. Met de kleurensimulator kies je vlot de juiste kleur voor jouw huis en jouw smaak.

Wit, maar niet té wit

In de meeste moderne interieurs zijn de wanden spierwit. Zo verspreidt het licht zich optimaal door de woning. Maar het kan ook té wit zijn. Om een moderne woning gezellig en levendig te houden, is er een balans nodig tussen lichte kleuren en andere kleuraccenten, zoals hout, natuursteen of felgekleurde accessoires.

In de badkamer of keuken kunnen wandtegels een elegante, zachte toets geven aan je moderne interieur. De grote wandtegels van Decoramic bestaan in grijs- en zwarttinten die perfect passen in een hedendaagse woning. Ook met lambrisering maak je je woning minder koel. De Nordica PVC-lambrisering bestaat in kleuren als kastanje en wengé, die goed passen in een sereen interieur. In combinatie met enkele unieke meubelstukken, zoals een design fauteuil of een gerestaureerd boekenkastje, maak je je woning op die manier authentiek en warm.

Een futuristische look

Wil je een futuristische toets in je interieur? Dan is de Beebo PVC-bekleding voor wanden en plafonds een originele keuze. De aluminiumkleurige bekleding oogt strak en verspreidt het licht optimaal door je woning.

Vind een verdeler in uw buurt