Vraag een gratis offerte

DECEUNINCK ZET DOOR OP MULTIMATERIALITEIT TIJDENS POLYCLOSE 2022

Innovaties en demonstraties met gerecycleerde, kunststof en aluminium profielen

Deceuninck zet door op multimaterialiteit tijdens Polyclose 2022

Innovaties en demonstraties met gerecycleerde, kunststof en aluminium profielen

Deceuninck, toonaangevend producent van kunststof en aluminium profielen voor ramen en deuren tekent opnieuw present voor Polyclose 2022. Naast productinnovaties, waarvoor je terecht kan op zijn gebruikelijke stand 1400, geeft Deceuninck tijdens deze editie ook live demo’s op stand 1018.

Innovaties in kunststof en aluminium reeksen

Tijdens de vorige editie van Polyclose lanceerde Deceuninck twee volledig nieuwe reeksen. Met zijn Elegant-profielen in kunststof bracht Deceuninck de designstandaard van kunststof naar een hoger niveau. Mogelijks nog opvallender was de lancering van zijn Decalu-reeks in aluminium met als slotstuk de perfecte combineerbaarheid van beide productlijnen.

Voor deze editie van Polyclose mag je je verwachten aan de laatste innovaties binnen deze reeksen. Deceuninck licht die graag toe bij zijn innovatietafel die je op het tweede verdiep van zijn stand vindt. Dit kunnen we alvast verklappen: Deceuninck lanceert tijdens Polyclose een geheel nieuw Decalu-vliesgevelsysteem!

“Decalu, de aluminium reeks van Deceuninck, wordt aangevuld met een vliesgevelsysteem dat in primeur gelanceerd wordt op Polyclose.”

100% gerecycleerde kunststof profielen

Circulair bouwen wordt de nieuwe standaard en daar is men bij Deceuninck klaar voor. Met Phoenix lanceert het bedrijf een volledig circulaire reeks met 13 standaardprofielen voor ramen en deuren. Sales Manager Western Europe Bernard Vanderper: “Phoenix zal mee evolueren met de markt. Naarmate de vraag groeit, zullen we onze productie uitbreiden. In Nederland, waar de overheid het gebruik van circulaire materialen in bouwprojecten sterk stimuleert, heeft men alvast oren naar deze nieuwe ontwikkeling. Daar realiseerden we reeds enkele projecten met onze Phoenix-profielen.”

 

 

 

 

 

 

“Met Phoenix pakt Deceuninck uit met een eerste productserie die voor 100 % uit gerecycleerde kunststof bestaat.”

Het nieuwe gamma Phoenix schenkt oude materialen een nieuw leven door ze te recupereren en te recycleren. En dat levert een energiebesparing op van 90% in vergelijking met het aanmaken van nieuwe kunststof grondstof. Deceuninck recycleert kunststof sinds 2012 en is daarmee de grootste recycleerder van harde kunststof in de Benelux. Op vandaag heeft het bedrijf een recyclagecapaciteit van 45 000 ton kunststof ofwel 2,3 miljoen ramen per jaar.

Live demo’s op extra stand

Voor het eerst zullen er op de beurs ook demonstraties gegeven worden. Op stand 1018 kunnen installateurs ontdekken hoe eenvoudig het is om met de systemen van Deceuninck aan de slag te gaan. Je leert er onder meer hoe je glas kunt verlijmen en vervangen op diverse profieltypes en hoe eenvoudig glaslatten ge(de)monteerd worden op Decalu-ramen dankzij een handige tool.

“Op stand 1018 geeft Deceuninck onder meer demonstraties rond het verlijmen van glas in verschillende profieltypes.”

Verder krijg je er in primeur ook de eerste systeemoplossingen te zien van de Elegant- en Decalu- profielen van Deceuninck met Fineo-vacuümglas. Het strategische partnership dat Deceuninck onlangs sloot met AGC Glass Europe zal op de standen van beide merken in de verf worden gezet.

Deceuninck is op Polyclose opnieuw te vinden op zijn gewoonlijke standplaats 1400. Voor de technische demo’s kan je terecht op stand 1018, aan de linkerkant bij het binnenkomen van de beurs. Registreer uw bezoek op polyclose.be met de Deceuninck code PE10117201

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Het strategische partnership van Deceuninck met AGC Glass Europe zal op beide standen getoond worden op basis van de Elegant- en Decalu-profielen met het Fineo-vacuümglas.”